UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2016-12-27 13:01

Három nap MEVZA

A röplabdázók a két ünnep között sem pihennek, a magyar fiú- és leány-juniorválogatott szerdától péntekig Győrött szerepel a hagyományos MEVZA-tornán.

L. G. A két ünnep között az ORV-n szereplő kosárlabdázókhoz hasonlóan a röplabdázók sem állnak le. A magyar fiú- és leány-juniorválogatott szerdától péntekig Győrött szerepel a közép-európai szövetség által hagyományosan ilyenkor lebonyolított MEVZA-tornán. Az Egyetemi Csarnok többeknek ismerős helyszín lesz, hiszen a nyáron ott rendezték meg a leány junior Európa-bajnokságot is. A csapatok hétfőn már Győrött tartózkodtak, és két edzés után vágnak neki a háromnapos tornának.
junior fiú röpi
junior fiú röpi
A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő, Tomanóczy Tibor vezette fiúválogatott NB I-es felnőttbajnokikkal hangolt a tornára, ráadásul azokon dőlt el, hogy kik húzhatnak szerelést a Rába-parton. A mezőnyt a magyarokon kívül Ausztria, Csehország, Horvátország, Izrael, Szlovákia és Szlovénia válogatottja alkotja, a hét csapatot pedig két csoportra osztották. A mienk Ausztriával és Szlovéniával kerültek egy csoportba, s előbbiekkel szerdán 13 órakor, utóbbiakkal csütörtökön 10.30-kor csapnak össze. A lányok ugyancsak hétcsapatos tornán szerepelnek, és a mezőnyt pedig ugyanazok a válogatottak alkotják, mint a fiúkét. Csizmadia Szabolcs együttesére januárban Európa-bajnoki selejtező vár Jászberényben, a MEVZA-torna pedig a főpróba. A csapat a sorsolás révén Ausztriával, Csehországgal és Izraellel került egy csoportba. Ausztriával szerdán reggel 9-kor játszik, Csehországgal aznap 17 órakor, Izraellel pedig csütörtökön 12.30-kor. Az elődöntőket csütörtökön délután lejátsszák, pénteken 9-től pedig a helyosztók következnek.