UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2016-12-29 11:04

Zsóka újabb aranya

A kilencéves Gaál Zsóka a klasszikus változat után rapidsakkban is Európa legjobbjának bizonyult az U10-es lányok között, ráadásul zömében nála egy évvel idősebb játékosok ellenében.

L. G. Négy magyar éremmel zárult Újvidéken a korcsoportos rapid- és villámsakk Európa-bajnokság első napja, amelyen a rapid egyéni versenyszámot rendezték meg. A kilencéves Gaál Zsóka folytatta az idei sikersorozatát, és azok után, hogy a játék hagyományos változatában Európa-bajnoki címet nyert az U10-esek között, rapidsakkban is a kontinens legjobbjának bizonyult.
Novi Sad 1
Novi Sad 1
A siker értékét növeli, hogy továbbra is fiatalnak számít korcsoportjában, és zömében nála egy évvel idősebbek ellen bizonyított. Harmadik kiemeltként vágott a versenynek, de a papírformát felborítva,  magabiztosan győzött: 8 pontot szerzett, miközben a második helyezett, orosz Anna Krupovna másféllel kevesebbet. A másik magyar versenyző, Alexandrova Angelina a hetedik helyen végzett az U10-esek között. Az U12-es lányok között is szép magyar siker született, mivel Hegedűs Luca és Majoros Rózsa is érmet nyert. Luca hét ponttal lett ezüstérmes, Rózsa pedig hat egységgel végzett a harmadik pozícióban. Az első tízbe – éppen tizedikként – Hajdó Anna is befért. Az U12-es fiúk küzdelmében is előkelő pozícióban végeztek a mieink: Persányi Barnabás a harmadik, Csíki Endre az ötödik, Szilágyi Norbert pedig a kilencedik helyen zárt. Az U18-as lányok között hajszállal csúszott le a dobogóról Gál Hanna Krisztina, aki a harmadik helyezett mögött, fél pont hátránnyal zárt negyedikként. Kassay Lilla a hetedik helyen végzett ugyanabban a kategóriában. A kontinensviadal csütörtökön a rapidcsapatversennyel folytatódik, majd a villámbajnoksággal pénteken zárul.