UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2017-01-03 16:14

Motiváló díj

Kimondottan örült a 19 éves Major Veronika annak, hogy 2016 legjobb felnőtt női sportlövőjének választották. A BEFAG Erdész Lövészklub sportolója 2017-ben az utolsó évét tölti a juniorok között, és szép sikerekkel akar búcsúzni az utánpótláskortól.

reb Minden sportolót feldob, ha az év végi gálákon sportága legjobbjának találják, de ritkán hallani valakit annyira lelkesen örülni az elismerésnek, mint a 19 éves Major Veronikát, akit a legjobb női sportlövőnek választották.
major_veronika_ev_sportoloja
major_veronika_ev_sportoloja
„Rengeteget számít ez az elismerés. Korábban azt is nagyon megbecsültem, amikor Keszthely vagy Zala megye legjobbjának neveztek, elképzelhető, hogy mennyire motiváló az, hogy az ország legjobbja lettem – mondja kedves örömmel a hangjában a BEFAG Erdész Lövészklub sportolója. – Mindig az a célom, hogy legyőzzem önmagamat, és ha ezt még el is ismerik, hát akkor egészen odavagyok.” S hogy pontosan mi is kellett ahhoz, hogy mindenkit megelőzzön? Remekelt a februári győri Európa-bajnokságon, hiszen nyert a junior futócéllövők 40 vegyes számában, illetve bronzérmes lett a 20+20-as számban, majd csapatban harmadik. Egyéniben ötödikként zárt a légpisztolyosok között, és Agárdy Vilmossal vegyes páros aranyérmet szerzett ugyanott. Major hagyományosan sikeres a futócéllövészetben, ám az, hogy az olimpiai számban, a légpisztolyban is eredményes, ráadásul ugyanazon a versenyen, az bravúr. Győrik Csaba szövetségi kapitány például arról beszélt: a két műfaj annyira hasonlít egymáshoz, mint a rali és a Forma–1. Az évnek korántsem lett vége, hiszen a nyári suhli világbajnokságon a korábbi két sikeréhez harmadikat is tett: megnyerte a juniorok 20+20-as számát. Az előttünk álló versenyévben mindkét szakágban akar szerepelni. A legfontosabb a március eleji maribori Európa-bajnokság: utolsó évét tölti a juniorok között, és bővítené az amúgy is irigylésre méltó éremkollekcióját. A futócéllövészet és a légpisztoly azonos súlyt kap az edzéseken és a versenyeken is. „Tényleg nem sok közös van a két műfajban, de azért nem is áll annyira távol egymástól, mintha ejtőernyőznék és úsznék. Amit az egyik szakágban megtanulok, a másikban is tudom hasznosítani. A futócéllövészetre és a légpisztolyra is egyformán figyelek, de a fejemben már motoszkál a kétezer-húszas tokiói olimpia, szeretnék eljutni a játékokra.”