UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-01-07 16:33

Kezdődik a rájátszás

A rájátszással folytatódik kosárlabdában a junior-leánybajnokság, melyben a csapatok három csoportra bontva küzdenek tovább a nyolcas döntőbe jutásért. A Vasas Akadémia veretlenül lépett tovább az alapszakaszból.

L. G. Ahogyan arról beszámoltunk, decemberben véget ért a kosárlabdázók leány-juniorbajnokságának az alapszakasza, a hét végén pedig már meg is kezdődik a rájátszás. Írásunkban annak lebonyolítását tekintjük át.
Csata serdülő Duri
Csata serdülő Duri
A két kiemelt csoport első négy helyezettje, vagyis az egyik ágról a BEAC-Csata, a PEAC-Rátgéber Akadémia, a DVTK és a Kecskeméti KC, a másik ágról pedig a Vasas Akadémia, a Százhalombattai KSE, a Soproni Darazsak Akadémia és a győri Széchenyi KA került a „Piros” csoportba. A csapatok az egymás elleni mérkőzéseinek eredményeit magukkal viszik a rájátszásba az alapszakaszból. Amellett létrejött a „Fehér” és a „Zöld” csoport, melyekben a kiemelt csoportok ötödik és hatodik helyezettjei, továbbá a regionális csoportok győztesei szerepelnek. A rájátszásban körmérkőzéssel döntik el a helyezéseket a csoportokban. A fehérek között a BEAC-Újbuda KA, a Cegléd, a Szekszárd és a Kiss Lenke Kosársuli együttese, a zöldek között a Debreceni KA-DEAC, Szolnoki MÁV SE, a Pécsi VSK és a Zalaegerszegi KTE található. A bajnokság nyolcas döntőjének a mezőnyében biztos helye lesz a „Piros” csoport első hat helyezettjének, hozzájuk két együttes kuparendszerű keresztjáték után csatlakozik. A keresztjáték alkalmával a „Piros” csoport hetedik és nyolcadik helyezettje mérkőzik meg a „Fehér” és a „Zöld” csoport győztesével. A pirosak között indulás előtt a veretlen Vasas Akadémia vezet tizenkét ponttal, mögötte az egyetlen vereséget számláló BEAC-Csata közös gárda áll, tizenegy egységgel. A PEAC-Rátgéber Akadémia, a DVTK, a Százhalombattai KSE és a Soproni Darazsak Akadémia egyaránt kilenc-kilenc pontot vitt magával a rájátszásba, sűrű tehát a középmezőny. Némileg lemaradva a Kecskeméti KC hét, a győri Széchenyi KA hat ponttal rendelkezik.