UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-01-09 16:10

Télből a nyárba

A Ferencváros két csapata, a Budaörs és a Malév-Kassa vett részt a hétvégén Budapesten tartott strandkézilabda-kupán. A teremben játszó fiatalok egy része már ismerte a strandszakág szabályait, másoknak új volt a homokvilág, de mindenki jól érezte magát.

reb Kinek ne lenne kedve a fagyos mínuszok helyett a nyár hangulatát megidézni, és legalább néhány órára kiszakadni a zord télből? A hétvégén számos strandkézilabda-csapat tehette meg ezt, ha indult a második téli UNIQA-Toyota M5-Rossngnol Center fedett pályás tornán. A Bogdánfy úti sporttelep egy részén két napra a strandkézisek rendezkedtek be, s bár alapvetően felnőttcsapatoknak szervezték az eseményt, a vasárnap délutáni programban a 2003-2004-es születésű lányoknak is helyet szorítottak.
strandkezi
strandkezi
„Fontosnak tartom, hogy szélesítsük a szakág utánpótlásbázisát, ezért is gondoltam arra, hogy a megszokottnál jóval fiatalabb játékosok is összemérhessék a tudásukat. Ezeknek a korosztályoknak nem is rendeznek másutt versenyt – mondja Zentai Gábor főszervező, aki nem mellesleg a Ferencváros fiúszakosztályában utánpótlásedző. – A többség nem először találkozott a szakággal, viszont szinte mindenkivel átbeszéltük a szabályokat. Sokan jöttek kérdezni, hogyan is van a csere és hasonló részletek.” Nagyjából egy napig tartott, amíg előkészítették a helyszínt: a homok már ott volt, csak el kellett bontani a strandröplabda-pályákat. A vasárnapi délutáni programban körmérkőzést játszott a Ferencváros 2003-as és 2004-es csapata, valamint a Budaörs és a Malév-Kassa. A végső sorrend is ez lett, igaz, a 2004-es zöld-fehérek majdnem megcsípték a náluk eggyel idősebbeket, mert ők korábban már többször strandkézilabdáztak. A legjobb kapus a FTC 2004-es együtteséből Sas Kincső, míg a torna legjobb játékosa a Malév-Kassa fiatalja,Ábel Szonja lett. A díjakat többet között a riói olimpián ezüst- és bronzérmet nyert vívó, Imre Géza adta át. „Az utánpótlásmeccsekről is ismert kép, hogy a szülő a bíróval vagy egymással pöröl, itt viszont végig nagyon jó volt a hangulat, a lányok is remekül érezték magukat. A lényeg a vidámság, a szórakozás volt, azt pedig elértük” – zárta gondolatait Zentai.