UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-01-10 14:06

Pályázat az edzőknek

A hazai kosárlabda-szövetség pályázatot hirdet a kontinentális szervezet által kiírt nemzetközi edzőtovábbképzésen való részvételre. A legjobb jelölt automatikusan részt vehet a programban, ketten várólistára kerülhetnek.

UP-info A hazai szövetség pályázatot hirdet a kontinentális szervezet (FIBA Europe) által kiírt nemzetközi edzőtovábbképzésen – FIBA Europe Coaching Certificate (FECC) – való részvételre. A FECC-program elsősorban az egyes országokban az utánpótlás-nevelésben dolgozó edzőkre, szakemberekre fókuszál, méghozzá azokra, akik jelenleg is és a jövőben is az utánpótláskorú játékosokkal kívánnak foglalkozni.
FECC
FECC
A most induló program továbbképzéseit a következő három nyáron bonyolítják le a 2017-es U16-os, a 2018-as U18-as és a 2019-es U20-as férfi A divíziós Európa-bajnoksággal párhuzamosan, mindig a kontinensviadal utolsó hetében. A résztvevők így végigkísérhetnek egy-egy korosztályt és képet kaphatnak annak fejlődéséről. A pályázati feltételek között felsőfokú (szakedzői) vagy középfokú (sportedzői) diploma, minimum hároméves, folyamatos hazai utánpótlásedzői tevékenység, 35 év alatt életkor és társalgási szintű angol nyelvtudás szerepel. A pályázóknak rövid szakmai önéletrajzot és a végzettséget igazoló dokumentumot kell benyújtaniuk elektronikus és írásos formában az [email protected] e-mail címen és levélben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.). A pályázati feltételeknek megfelelő jelentkezőket személyes beszélgetésre hívja meg a szövetség, amely a jelentkezőket rangsorolja, és a három legjobb pályázót javasolja a képzésben történő részvételre. A FIBA Europe pályázati kiírása szerint a hazai szövetség által javasolt három pályázó közül az első biztos részvevője a FECC-programnak, a rangsorban a második és a harmadik pedig várólistára kerül. Mivel a programban Európa országaiból összesen hatvan edző vehet részt, a várólistán lévők közül a FIBA Europe legkésőbb április közepéig kijelöli és értesíti a programba bekerülőket.