UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-01-16 17:34

Két győztes mérkőzés

Két helyszínen öt magyar fiúcsapat szerepelt a hét végén az U14-es Európa Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), melyek összesen két mérkőzést tudtak nyerni, de az eredmény másodlagos volt a tapasztalatszerzés mellett.

L. G. Egyszerre két helyszínen, Debrecenben és Szolnokon is tornát rendeztek az U14-es fiúknak az Európa Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). A két városban összesen öt magyar csapat lépett parkettára, amelyek ezúttal nem szerepeltek túl eredményesen, hiszen mindössze két győzelmet könyvelhettek el. A legfontosabb azonban a tapasztalatszerzés volt, és hogy a fiatalok belekóstolhattak a nemzetközi megméretések légkörébe.
U14-es EYBL
U14-es EYBL
Debrecenben a román LPS Bihorul Oradea és a macedón KK Feniksz gázolt át a mezőnyön, a nagyváradiak és a szkopjeiek is mind a négy mérkőzésüket megnyerték. A házigazda Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI és a pécsi Rátgéber Akadémia együttese ezúttal győzelem nélkül maradt, a harmadik magyar csapat, a Soproni Sportiskola pedig egyetlen sikert könyvelhetett el. A soproniak éppen a pécsieket győzték le 62-52-re, méghozzá az együtt 54 pontot termelő Graf Maximilian (20), Hajnal Kristóf (18), Vámosi Dávid (16) trió remeklésének köszönhetően. Szolnokon három csapat is hibátlanul zárt, a szerb KK Mladoszt Zemun, a német Bayern München és a szlovák SBK Junior Levice sem talált legyőzőre négy mérkőzés alatt. A kőbányai Zsíros Akadémia nyeretlen maradt, a házigazda Szolnoki Sportcentrum pedig egyszer hagyta el győztesen a pályát. A vendéglátók első sikerére egészen a záró mérkőzésig kellett várni, akkor 64-43-ra múlták felül a lengyel Gortat BS Cracoviát a 25 pontig jutó Sebők András vezérletével. A közép-európai regionális döntőbe – melyet március 30-tól április 2-ig rendeznek Debrecenben – eredménye alapján nem jutott magyar csapat, a házigazda azonban ott lesz a régió legjobb csapatainak rájátszásán, melyről a legjobbak a nagydöntőbe kvalifikálják magukat.