UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-01-19 12:16

Nagyüzem a parkettán

A hét végén Sopronban U15-ös, a szlovákiai Léván U17-es fiútornát rendeznek az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), két, illetve három magyar csapat részvételével.

L. G. Beindult a nagyüzem az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), minden hétre több torna is jut a különböző korosztályokban. A magyar csapatok a rendezésből is kiveszik a részüket, a múlt heti debreceni és szolnoki U14-es fiútorna után ezúttal Sopronban lépnek parkettára az U15-ös korosztály A csoportjában szereplő csapatok.
Sopron EYBL
Sopron EYBL
A magyar színeket a házigazda Soproni Sportiskola mellett a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI képviseli. A kilenccsapatos mezőnyt mellettük három szlovák együttes – az MSK BK Žiar nad Hronom, MBA Prievidza, és a B4SA Inter Bratislava –, a román CS U-BT Cluj-Napoca, a szerb KK Mladoszt Zemun, a cseh NH Ostrava Flames és kuriózumként a francia MMM Kremlin-Bicêtre alkotja. A program pénteken tízkor a kolozsváriak és a Párizs mellől érkező francia együttes összecsapásával kezdődik, és hétfőn 19 órakor a házigazda soproniak és a garamszentkeresztiek mérkőzésével ér véget. Mindkét magyar csapatra négy-négy találkozó vár, szombaton 17.30-kor pedig egymással is megmérkőznek. A csoportban ez lesz a második torna, az elsőt a Mladoszt Zemun nyerte meg hibátlan teljesítménnyel, a soproniak 3/1-es, míg a debreceniek 1/3-as mérleggel zártak szeptember közepén Debrecenben. Az U17-es korosztályban a szlovákiai Léván rendeznek magyar érdekeltségű fiútornát. Péntektől vasárnapig az Alba Fehérvár, a Budaörsi DSE-Grapahax és a Budapest válogatott lép pályára a Garam völgyében, az ellenfél a német TS Jahn München, a cseh USK Praha, az olasz Stellazzurra Basketball Academy, a finn BC Muki, a szlovák Považská Bystrica és a házigazda SBK Junior Levice együttese lesz. A nyitómérkőzést pénteken 10 órakor az Alba Fehérvár és a TS Jahn München játssza, a torna pedig a Budaörsi DSE és a BC Muki összecsapásával zárul hétfőn 19 órakor. A csoport tagjai novemberben Prágában találkoztak, akkor a házigazdák és a finnek is veretlenek maradtak, a székesfehérváriak 3/1-es, a budaörsiek 2/2-es, míg a fővárosi válogatott 1/3-as mérleggel zárt.