UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-01-21 19:44

„Szuper torna volt!”

Élete első egyes kategóriás juniorversenyén párosban az elődöntőig jutott Nagy Adrienn a Kolumbiában zajló Barranquilla elnevezésű tenisztornán. Eközben a világ másik felén, Melbourne-ben Piros Zsombor sikerrel kezdte meg a junior Australian Opent.

reb Az utánpótlástól hivatalosan is elbúcsúzó Gálfi Dalma, Stollár Fanny, Udvardy Panna után kisebb űr keletkezett. A lányoknál a legjobb magyarként a 15 éves Nagy Adriennt jegyzik, aki jelenleg 176. a junior-világranglistán.
AX2U8185
AX2U8185
Noha szó volt arról, hogy az ambiciózus lány Indiában kezdi az esztendőt, inkább Kolumbia felé vette az irányt, ahol rangos, G1 kategóriás viadalon lépett pályára. A Barranquilla nevű versenyen egyesben és párosban is érdekelt volt, s elsősorban az utóbbi szám hozott neki fontos részsikert. Egyesben három szettben győzte le az izraeli Maja Tahant a 48-as főtábla nyitó körében, ám a 32 közül már nem jutott tovább, a másodikként rangsorolt, amerikai Victoria Emma 6-3, 6-1-gyel búcsúztatta. A francia Giulia Morlet-vel alkotott párosa azonban remekül muzsikált, s ha nehezen is, de elődöntőig jutott. Nehezen, mert az első és a második körben egyaránt három szettre kényszerült a duó. A nyolc között aztán komoly skalpot gyűjtöttek be a lányok, hiszen 6-3, 6-2-re verték az elsőként rangsorolt Francesca Jones, Viktória Morvayová brit, szlovák párost. A finálé végül álom maradt nekik, mert 6-3, 3-6, 10-4-re kikaptak a Fernanda Labrana, Nathalia Wolf Gasparin chilei, brazil kettőstől. „Életem első első kategóriás versenyén játszottam, nagyon örülök, hogy ennyire jól ment – értékelt honlapunknak Nagy Adrienn. – Egyesben az első körben meccslabdáról fordítottam, a második meccsen viszont nem sikerült nyernem az ellen, aki hatvanadik a rangsorban. Giuliával először játszottam párost, de szerintem nem utoljára, végig nagyon jól ment a játék. Az elődöntőben nehéz és színvonalas meccset vívtunk, sajnos, jobb volt az ellenfél. Összességében szuper versenyt zártam, de nincs megállás, a jövő héten már Ecuadorban teniszezem, szintén első kategóriás tornán.” Miközben Nagy Dél-Amerikában vitézkedett, az első számú fiú junior magyar, Piros Zsombor az Australian Openen lépett pályára. A 15. helyen kiemelt Piros egyesben döntőt játszott a melbourne-i viadalt felvezető G1-es traralgoni tornán, és sikerült átmentenie a formáját a Grand Slam-versenyre is: 6-1, 6-3-ra győzött a holland Ryan Nijboer ellen, így a 32 közé került. A nyolcaddöntős szereplést a kvalifikációból érkező zimbabwei Bernard Bruno Nkomba ellen vívhatja ki.