UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-01-23 13:14

Újvidéki duplázás

A Rátgéber Akadémia kadet leány- és fiú juniorcsapata is Újvidéken lépett pályára nemzetközi kosárlabdatornán, a pécsiek mindkét együttese egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el.

UP-info Két rangos, nemzetközi kosárlabda-utánpótlástornát rendeztek vasárnap Pécs testvérvárosában, Újvidéken. Ezekről nem hiányozhatott a Rátgéber Akadémia sem, amelynek leány kadetcsapata és fiú juniorgárdája is helytállt.
Ratgeber
Ratgeber
A négycsapatos leánytornán a pécsiek 49-35-re verték meg Belgrád válogatottját, így az újvidéki válogatott ellen játszhattak a fináléban. A negyven percen keresztül folyamatos letámadással operáló újvidéki együttessel három negyeden át tartotta a lépést Marija Ninkovics csapata, de az utolsó negyedet a vendéglátók uralták. Ennek köszönhetően 78-57-re nyerték meg a mérkőzést, és ezzel a tornát is, a pécsieknek az ezüst jutott. „Nagyszerű érzés volt Újvidéken, a különleges Spens-csarnokban pályára lépni a lányoknak. Mind a két mérkőzésünkön negyven percen keresztül letámadás ellen játszottunk, ellenfeleink nagyon agresszív, kreatív és ötletgazdag kosárlabdát mutattak be, melyben mi is hiszünk. Játékosainkat végig nagy nyomás alatt tartották, minden labdafelhozatalért, minden kosárért meg kellett harcolniuk. Ezeken a találkozókon rengeteget lehet fejlődni” – értékelt a pécsiek honlapján a csapat edzője, Marija Ninkovics. A fiúknak folytatódott az U18-as Regionális Liga, az újvidéki tornán az első ellenfél a Spartak Subotica volt. A kiélezett mérkőzésen komoly hátrányból kapaszkodtak vissza a pécsiek, és a végjátékban meg is nyerhették volna az összecsapást. Végül a szabadkaiak győztek egyetlen kosárral, 58-56-ra, a Rátgéber Akadémia pedig a Tuzla elleni fölényes, 82-56-os sikerrel vigasztalódott. „A Szabadka ellen nagyon kemény mérkőzést játszottunk, mely egy labdán múlott. Ellenfelünk fizikai fölényben volt, de remekül küzdöttünk. Nagyon nagy szükség van az ilyen találkozókra, mert ezekből tanulnak a legtöbbet játékosaim, itt lehet a legtöbbet fejlődni. Az ilyen meccsekért játsszuk ezt a nemzetközi versenysorozatot. A második találkozón jobban játszottunk, így győztesen hagytuk el a pályát a Tuzla ellen” – foglalta össze a látottakat a csapatot irányító Ivica Mavrenszki.