UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-01-24 20:19

Itt a vége

Kikapott Norvégiától a férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a két húszéves fiatallal, Ligetvári Patrikkal és Juhász Ádámmal felálló magyar válogatott. Az eredmény alapján szorosnak tűnő, mégis meglehetősen sima, 31-28-as vereséget hozó találkozón Juhász ismét majdnem végig a pályán volt, eddig megszokott játékát azonban ezúttal ő sem tudta hozni.

Majer Dániel Nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba. Különösen igaznak bizonyult ez a mondás a magyar férfi kézilabda-válogatott esetében, amely dánok elleni bravúrgyőzelmét követően a vb negyeddöntőjében az Európa-bajnoki negyedik norvégokkal már nem bírt, és 31-28-as vereséget szenvedett. A két utánpótlás korú fiatal, Ligetvári Patrik és Juhász Ádám most is játszott, a búcsút azonban ők sem tudták megakadályozni.
Juhász a gyengébb teljesítménye ellenére a norvégok ellen is küzdött, ahogy tudott Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Juhász a gyengébb teljesítménye ellenére a norvégok ellen is küzdött, ahogy tudott Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Hidegzuhanyként érhette a magyar együttest, hogy a 7. percben már 6-1-re vezetett Norvégia. A helyzet később sem javult, az első félidő közepére nagyjából el is dőlt a mérkőzés. A mieink ennek ellenére nem adták fel, de inkább csak futottak az eredmény után. A második játékrész vége felé viszont elkezdték csökkenteni a különbséget, és a hajrában háromgólosra kozmetikázták a vereséget. Juhász Ádám első lövését a 13. percben, 9-3-as norvég vezetésnél jegyezhettük fel. A bal szélről tört be, Bergerud kapus azonban védett. Pillanatokkal később javított a tatabányai játékos: a labdaszerzés utáni indításból magabiztosan lőtt a kapuba, ráadásul még emberelőnyt is sikerült kiharcolnia. Ekkor alighanem kevesen gondolták, hogy ez marad az egyetlen gólja a mérkőzésen. A 15. percben ziccert hibázott, majd a kapufát is eltalálta. Balszerencse-sorozata a második félidőben is folytatódott, tegyük hozzá: akkorra gyakorlatilag már eldőlt a párharc. Ligetvári Patrik – akárcsak a dánok ellen – ezúttal is negyed órát kapott, s hasonlóan a nyolcaddöntőhöz, megint Nagy László párja volt védekezésben. A mérkőzés elején a többiekhez hasonlóan ő csak közeli szemlélője lehetett a norvég rohamoknak.Az északiak a tőlük megszokott lendületes kézilabdával átgázoltak a magyar falon. Már amikor az egyáltalán fel tudott állni, és a magyar védelem nem csak a kapott gól után konstatálta, hogy a labda már a kapunkban pihen. A második félidőben a tíz gólt is elérte a két együttes közti különbség. Ennek ellenére a magyar csapat, amely a torna során többször is bizonyította tartását, nem adta fel a csatát. Ligetvári az 54. percben egy betörés után például hetest is kiharcolt, amelyet Császár Gábor értékesített. Juhász Ádám viszont továbbra sem találta korábbi önmagát. Mentségére legyen mondva, hogy miként az eddigi mérkőzéseken, most is egyik legtöbb időt a pályán töltő játékos volt, érthető tehát, hogy elfáradt. Ezzel együtt összességében elmondható, hogy mindkét fiatal helytállt pályafutása első felnőtt világversenyén. Juhász nagy munkabírásával és góljaival üde színfoltja volt a vb-nek.

FÉRFI-VILÁGBAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ, ALBERTVILLE (FRANCIAORSZÁG) Norvégia–Magyarország 31–28 (17–10) Játékvezetők: Geipel, Helbig (németek) Norvégia: Bergerud – Björnsen 4, Tonnesen 5, Sagosen 5, Myrhol 4, Hansen 6, Jondal 3. Csere: Christensen (kapus), O'Sullivan 1, Hykkerud 1, Gullerud, Johannessen 1, Tangen 1. Szövetségi kapitány: Christian Berge Magyarország: Mikler – Harsányi 3, Zubai, Nagy L. 1, Ligetvári, Szöllősi Sz., Lékai 1. Csere: Fazekas (kapus), Balogh Zs., Dzsamali, Juhász Á. 1, Császár 11, Bodó 5, Ancsin, Bánhidi 6, Schuch. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté Kiállítások: 14, ill. 6 perc Hétméteresek: 1/1, ill. 6/6