UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-01-29 14:00

Fiatal éremgyűjtők

Remekeltek az utánpótláskorú cselgáncsozók a Kecskeméten megrendezett felnőtt országos bajnokságon, ahol tizennégy éves versenyző – Tandi Zsanett – is dobogóra állhatott.

L. G. Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban rendezték meg az idei cselgáncs országos bajnokságot, amely igen fontos verseny volt az augusztusi budapesti világbajnokság miatt: aki jól szerepel, annak még van esélye kiharcolni a válogatottba kerülést. (Magyarország az egyéni küzdelmekre nemenként kilenc-kilenc dzsúdóst nevezhet, de a mieink a csapatverseny során is szeretnének eredményesek lenni.) Az egyesületek csatájában végül a KSI SE lett a legsikeresebb, négy döntőse is volt, közülük kettő diadalmaskodott. Az éremtáblázatra huszonkét klub került fel, a legtöbb érmet (nyolcat) a BHSE gyűjtötte be, az aranyérmekből tíz egyesületnek jutott. Az utánpótláskorú versenyzők is kitettek magukért, többen is dobogóra állhattak a felnőttek között.
Szabó Frigyes
Szabó Frigyes
A férfiak küzdelmében a 60 kg-os súlycsoport dobogóját kibérelték a fiatalok. Az U23-as Eb-ezüstérmes Szabó Csaba (22, Kecskeméti JC) imponáló magabiztossággal szerezte meg a hazaiaknak az aranyérmet, s 2015 után másodszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A második helyen a mindössze 16 éves Szeredás Botond (Nippon Sport JC) végzett, a harmadik Szabó Levente (20 Kecskeméti JC) és Naji Dávid (16, Kaposvári JK) lett. Hasonló volt a helyzet 66 kg-ban, ahol Végvári Martin (22, Mogyi-Bajai JC) másodikként zárt, a harmadik helyre Kozma Ákos (18, Kaposvári JK) és Hencz Norbert (22, BHSE) futott be. 73 kg-ban is taroltak a fiatalok: Szabó Frigyes (22, Leányvár) megvédte címét, az ezüst Takács Mártonnak (21, KSI SE) jutott, a harmadik Török Roland (21, BHSE) lett. 81 kg-ban egy bronzérem jutott a fiataloknak Beviz Barnabás (20, BHSE) révén, míg 90 kg-ban Kordély Péter (20, BHSE) ezüst-, Tóth Apor (18, Miskolci VSE) bronzérmet nyert. Nehézsúlyban, +100 kg-ban Joó Ákos (19, KSI SE) a dobogó második, míg Waczulik Richárd (19, UTE) a harmadik fokára állhatott fel. A női mezőnyben a 48 kg-os súlycsoportban a 15 éves Gyertyás Róza (Koroncói Tutti JC) ezüstérmes lett, a szintén 15 éves Tóth Eszter (Mogyi-Bajai JC) harmadikként zárt. 52 kg-ban Knetig Emőke (22, Mogyi-Bajai JC) győzött Tamasi Szandra (17, Ceglédi VSE) előtt, Polgár Luca (19, Atomerőmű SE) harmadikként zárt. 57 kg-ban megismétlődött a tavalyi finálé, de ezúttal fordított eredménnyel zárult. Kovács Kitti (19, KSI SE) lett a bajnok, Balogh Daniella (21, BHSE) a második, Kis Eszter (17, Ippon Judo Tatabánya) és Siroki Ibolya (21, Budaörsi SC) a harmadik.
Szigetvári Mercédesz Oberwart
Szigetvári Mercédesz Oberwart
63 kg-ban a 17 éves Szilli Nóra (Győri AC) állhatott a dobogó legmagasabb fokára, tovább gyarapítva az ifjúsági korú érmesek számát. Cservenák Anna (18, Debreceni SC-SI) lett a második, Polyák Krisztina  (21, Budaörsi SC) és Czerlau Jennifer (15, Hell Miskolci JC) a harmadik. A miskolciaknak jutott aranyérem is, hiszen Gercsák Szabina (20) megnyerte a 70 kg-os súlycsoport küzdelmeit, a döntőben aranyponttal győzött Lőrinc Renáta (19, UTE) ellen. Horváth Dorottya (20, Veszprém JSE) és a mindössze 14 éves Tandi Zsanett (Leányvár) szerezték meg a bronzérmet. A 78 kg-os súlycsoportban Salánki Evelin (22, Ippon Judo Tatabánya) vazarival vezetett a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél ellen, de nem sokkal később a KSI SE csillaga ipponnal vetett véget a küzdelemnek, így a tatabányai versenyző ezüstérmes lett. Fehér Dóra (16, Gyomaendrőd) bronzérmet szerzett a súlycsoportban. +78 kg-ban Szigetvári Mercédesz (18, Mogyi-Bajai JC) bizonyult a legjobbnak, a döntőben legyőzve Nagy Kittit (20, Szatymaz). A dobogó harmadik fokára Varga Réka (20, Ippon Judo Tatabánya) és Németh Krisztina (16, Kaposvári JK) állt fel.