UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2017-02-03 13:22

Az Alföld kapujában

A Ceglédi VSE győzelme a kötöttfogású utánpótlás-csapatbajnokságban kellemes meglepetést okozott Pap Ferenc vezetőedzőnek is. Az éremszerzést várta, de a bajnoki címben csak reménykedett.

Lakner Gábor Ahogy arról honlapunk is beszámolt, a Ceglédi VSE birkózói nyerték a kötöttfogású utánpótlás-csapatbajnokságot. A klub versenyzői a volt dorogi birkózókkal felálló Budapesti Honvédot verték a fináléban 19-17-re, de a szoros eredmény annak is köszönhető, hogy a győztes az utolsó két súlycsoportban már nem állított versenyzőt.
Cegléd
Cegléd
„Előzetesen az éremszerzés volt a célunk, hiszen tavaly a kötött- és a szabadfogású csébén is bronzérmesek lettünk. Mindig szeretnénk győzni, tavaly a kötöttben nagyon kevésen múlt a finálé, de csak reménykedtünk az aranyéremben – mondja a győztes Ceglédi VSE vezetőedzője, Pap Ferenc. – Ebben a korosztályban még nem nyertünk bajnoki címet, a diákok között kétezer-tízben, a serdülők között kétezer-ötben lettünk elsők. Egyik sem ma történt.” A szakvezető maximálisan elégedett tanítványaival, akik a taktikai utasításokat betartva, fegyelmezetten birkóztak. Mindenki hozta, amit várt tőlük, legyen az győzelem, szoros mérkőzés vagy tisztes helytállás. Utána volt mit ünnepelni, a fiatalok pedig az egyik gyorsétteremben az egyébként szigorú étkezési szabályoktól is eltekinthettek. „Sokáig persze nem szabad ünnepelnünk, hiszen szép sorban jönnek a versenyek, a juniorjaink a hét végén már az U23-as országos bajnokságon szerepelnek – mondja. – Örülök, hogy ilyen jól kezdtük az évet, és az remélhetőleg mindenkinek lendületet ad a szakosztályban. Összesen mintegy száz igazolt versenyzőnk van és harminc kezdő, tehát szép létszámmal dolgozhatunk. Kihelyezett szakosztályt működtetünk Csemőben, Nyársapáton, Újszilváson és Tápiószőlősön, továbbá Cegléden is két iskolában tartunk edzéseket.”
Ceglédi VSE
Ceglédi VSE
A Lőrincz testvéreket is ő indította útnak (igaz, a felkészítésüket aztán átvették a Mr. Tus-sportiskola mesterei). Most arra büszke méltán, hogy tavaly több versenyzőjük is helyet kapott a korosztályos válogatottakban. A Stockholmban megrendezett kadet Európa-bajnokságon kötöttfogásban Kecskeméti Dávid (48 kg), Török Tamás (54 kg), Kecskeméti Krisztián (58 kg), Szivák József (58 kg) és Mohella Flórián (69 kg), a bukaresti junior Eb-n pedig Horváth Csaba (50 kg) és Kecskeméti Ferenc (55 kg) lépett szőnyegre. Közülük Török Tamás szerepelt a legjobban, aki ötödik lett. „Több fiatal versenyzőnk is szép jövő előtt áll, és akár a felnőttválogatottba is eljuthat. Azon leszünk, hogy már ebben az évben minél többen kapjanak helyet a korosztályos nemzeti csapatban, és hogy hosszú távon is meg tudjuk őket tartani a magyar birkózásnak.”

A ceglédi bajnokcsapat Bajkai Ábel, Deák Martin, Dömök Péter, Filus Erik, Kecskeméti Dávid, Kecskeméti Krisztián, Kovács Árpád, Kovács Béla, Magyar Sándor, Mohella Flórián, Szivák József, Takács István, Tóth Levente, Török Tamás. Edzők: Pap Ferenc, Pap Attila, Kovács Béla