UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-05 17:39

Majoros-ezüst Szocsiban

A Majoros Bence, Tomislav Pucar páros révén ezüst-, míg a Szudi Ádám, Ecseki Nándor kettősnek köszönhetően bronzéremmel zárták a magyarok az asztalitenisz történelmében először megrendezett U21-es Európa-bajnokságot Szocsiban.

reb Voltaképpen hátradőlve várhatták az asztalitenisz hazai szerelmesei a szocsi U21-es kontinensviadal vasárnapi zárását. Az már korábban eldőlt, hogy egyesben nem lesz kiért szurkolni (a lányok pedig eleve nem indultak), ellenben párosban két magyar (vagy magyar érdekeltségű) duót is lehetett biztatni.
Majoros Bence: eddig hibátlan Fotó: MTI
Majoros Bence: eddig hibátlan Fotó: MTI
A remek szombati szereplésnek köszönhetően az ifjúsági Eb-n 2014-ben aranyérmes Szudi Ádám, Ecseki Nándor kettős, illetve a horvát Tomislav Pucarral asztalhoz lépő Majoros Bence is döntőbe jutott a 2014-es téli olimpia helyszínén. A magyar döntő pedig már az első labdaütés előtt biztos volt, hiszen a két duó éppen egymás ellen szerepelt az elődöntőben. A pénteken az egyéni küzdelmektől fájós bokája miatt visszalépő Szudi és Ecseki kettőse nem tudta megnehezíteni Majorosék dolgát: a „vegyes” páros 3-0-ra győzött, így fináléba jutott. A döntőben ugyancsak „kevert” egység, a dán Anders Lind és a szlovák Alexander Valuch párosa várt Majorosékra. Az elődöntőhöz hasonló eredmény ezúttal fordított előjellel alakult ki: a rivális 3-0-ra diadalmaskodott, így a magyar fiúnak és horvát társának az ezüstérem jutott. Apropó, a horvát partnernek került a nyakába a legfényesebb medáliából is: Pucar döntőt játszott egyesben, s 4-1-re verte a németes nevűnek nem mondható német Dang Quit. A leány egyes a német Chantal Mantz húzta be a honfitárs Yuan Wan ellen (4-2), míg a leánypárost a Lisa Lung, Eline Loyen kettős nyerte meg. Az Európa-bajnokságról szóló tudósításaink: 1. nap, 2. nap, 3. nap