UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-02-05 20:45

Zuglói aranykard

A BVSC lett a hatfegyvernemes, korosztályos országos vívóbajnokság legeredményesebb klubja, hiszen a szombati egyéni kadet-kardsikereket követően a korosztály és a fegyvernem csapatversenyeiben sem akadt jobb a zuglóiaknál a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

reb Ahogyan arról szombaton beszámoltunk, a BVSC volt az egyetlen műhely, amely duplázni tudott a kadetek és juniorok hatfegyvernemes egyéni ob-ján. A kadet fiúk és lányok között is a zuglóiak egy-egy képviselője szerezte meg az elsőséget (Urbán Tamás, illetve Nagy Valentina). A kardsikereik vasárnap, a csapatviadalon is folytatódtak. A korosztály kiválósága, Pusztai Liza az egyénit követően a csapatküzdelemben már pástra lépett és klubtársaival a győzelemig menetelt, akárcsak a fiúk.
nagyvalentina
nagyvalentina
Junior-férfipárbajtőrben izgalmas csatát hozott a finálé, a Vasas nagy csatában múlta felül a BVSC-t, az utolsó asszót két remek képességű ifjú, Nagy Dávid és Andrásfi Tibor vívta, végül Nagyék örülhettek. A női junior párbajtőr-csapatdöntő még a fiúkénál is feszültebb végjátékot hozott, az Békéscsaba AVA mindössze egyetlen tussal, 45-44-re múlta felül az MTK-t. A kadet-tőrcsapatversenyeket a Törekvés dominálta, amely a fiúk között az FTC-t, a lányoknál az MTK-t győzte le; utóbbi kategóriában ugyancsak FTC-s alakulat léphetett fel a dobogó harmadik fokára. „A zöld-fehér szakosztály története első korosztályos érmeit szerezte – jegyezte meg Szetey András, a vívószövetség kommunikáció igazgatója. – Nagyjából hetven év után láthattunk ismét ferencvárosi csapatot a dobogón, de akkoriban még a másodosztályban vívtak az FTC-sek.” Szetey szerint remek kezdeményezésnek bizonyult, hogy egyszerre, egy helyen bonyolítják le az utánpótlás (a kadet- és a juniorkorosztály) országos bajnokságát, a jövőben – amennyiben a versenynaptár engedi – hasonló rendezésre törekednek. „Szatmári András Világ Kupa-versenyt nyert Padovában, a vele felálló kardcsapat pedig harmadik lett ugyanott, azaz a felnőttek eredményeit is hozzászámolva sikeres hétvégét zártak a vívók” – tette hozzá a szakember. Az összes eredményt a szövetség honlapján éri el.