UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-06 19:23

Értékes érmek

Bár a párosdöntő miatt csalódott, a két érem okán összességében mégis elégedett Aranyosi Péter asztalitenisz-felnőttkapitány, aki a három magyar fiúversenyzővel tartott Szocsiba, ahol a sportág történetének első U21-es Európa-bajnokságát rendezték.

reb „A fiúk nem élték meg jól, hogy egymás ellen vívták az elődöntőt, hiszen nem szeretnek a másik ellen játszani” – jegyezte meg Aranyosi Péter felnőtt szövetségi kapitány, amikor a Szocsiban rendezett U21-es kontinensviadalról kérdeztük. Mint ismert, a Szudi Ádám, Ecseki Nándor és a Majoros Bence, Tomislav Pucar (horvát) kettős egyaránt a négy közé jutott, ott azonban a sorsolás egymás útjába sodorta a két duót.
pinyo_dobogosok
pinyo_dobogosok
Aranyosi szerint két oldala van annak, hogy a magyarok egymást ellen játszottak: egyrészt, biztosan volt kiért szorítani a fináléban, másrészt viszont a srácok egymás elöl vették el a lehetőséget. Aranyosi szerint egyébként Pucar meglehetősen fáradtan állt asztalhoz a párosfináléban, hiszen egyesben kijátszotta magát (végül meg is nyerte az Eb-t), ezért is örülhetett végül a dán, szlovák duó. „Majorosék a döntőben már nem tudtak olyan agresszív játékot hozni, amilyet a négy között, ráadásul a fináléban bal- és jobbkezes játékos alkotta duó várt rájuk – mondta a kapitány. – Párosban ez a felállás nagy előny, hátrébb kellett játszani, ennek is tudható be a három-nullás vereség. A verseny előtt nem voltak célkitűzéseim, de szerettem volna, ha szerzünk egy érmet. A két dobogós helyezéssel ez abszolút sikerült, így elégedettek lehetünk, még ha kicsit sajnáljuk is a párosdöntőt.” A két érem egyébként azért is értékes, mert a bronzérmes egység egyik tagja, Szudi Ádám már hetek óta bajlódik a bokájával, egyesben azért is lépett vissza egy mérkőzés után. Szerencsére, a többi megméretéssel ellentétben itt ezzel a döntéssel nem kellett feladni az egész tornát, így volt képes – fogát összeszorítva – menetelni párosban. Ami az egyest illeti, Aranyosi dicsérte Ecseki Nándort, aki 16 közé jutott, s bár Majorost a sorsolása alapján ugyanoda várta, a 32 közötti csoportkörben a párosban győztes dán Anders Lind ellen szenvedett szoros vereséget, így emiatt sem lehet szomorú a szakember. „Erős mezőny gyűlt össze, színvonalas mérkőzéseket láthattunk, jó néhányat fel is vettem, hogy elemezhessük. A szakemberek méltatták a kezdeményezést, várhatóan jövőre is megrendezik az U21-es Európa-bajnokságot. Ami minket, magyarokat illet: erős az átmeneti korosztály, két-három éven belül elválik, meddig juthatnak a fiúk.” Az Európa-bajnokságról szóló tudósításaink: 1. nap, 2. nap, 3. nap, 4. nap

Lányok: betegség, eltiltás Mint azt már az Európa-bajnokság előtt is hallhattuk, azért nem indult magyar lány Szocsiban, mert a szakemberek nem tartották szakmailag indokoltnak. A február elsejével felnőtt női kapitánynak kinevezett Bátorfi Zoltánt kértük a részletek kibontására. „Három magyar lány kapott meghívást, rajtuk kívül más nem is indulhatott volna az eseményen. Hartbrich Leonie az eltiltását tölti, Imre Leila hosszabb ideje sérült, míg Fehér Orsolyát ugyancsak egészségügyi problémák akadályozták, ezért nem neveztük egyiküket sem a sportág első U21-es Európa-bajnokságára.”