UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-02-07 21:55

Majdnem-győzelem

Piros Zsombor bizonyos időszakokban fantasztikusan játszott, ám végül 0-6, 6-4, 6-2-re kikapott a brit Edward Corrie-tól a budapesti felnőtt ATP Challenger-tenisztorna 1. fordulójában. A junior Australian Open 17 éves bajnokát közvetlenül a mérkőzés után kameránk előtt faggattuk.

reb Nem várt parádét hozott Piros Zsombor mérkőzése Budapesten, ahol rangos ATP Challenger-tornát rendeznek a héten. Az Australian Open 17 éves juniorbajnoka elképesztően jól teniszezett az első szettben a felnőtt-világranglistán 271. helyen található, a budapesti főtáblára szerencsés vesztesként kerülő brit Edward Corrie ellen. A 29 éves játékosnak esélyese sem volt, Zsombornak ültek az adogatásai, bátran és hatékonyan röptézett, remekül rövidített, s korát meghazudtoló érettséggel és pontossággal uralta a mérkőzést.
piros01
piros01
Az első játszma 6-0-s megnyerését követően a másodikban 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban Corrie elvette a magyar tinédzser adogatását. Részben a rivális hibáinak is köszönhetően Piros ekkor még gyorsan visszabrékelt, ám a következő játékban ismét nem tudta érvényesíteni az adogatását, s 5-4 után az ellenfél értékesítette a negyedik játszmalabdát. Mondjuk meglehetősen véleményes ütéssel, a magyar fiú is sokáig hitetlenkedve nézett a vezetőbíróra, miért ítélte pályán belülinek a labdát. A második játszmában egyre ziláltabbá vált Piros légzése, egyre erőltetettebbek lettek az ütések nyomán a nyögések, a harmadik szettben pedig érezhető volt a fáradtság. A felnőtt-világranglistán 1522. magyar egyre több hibát ütött, s bár nyomokban ismét visszahozott valamit az első felvonás varázsából, Corrie rutinból 0-6, 6-4, 6-2-re behúzta a találkozót. Piros Zsombor azonban cseppet sem látszott elkeseredettnek, honlapunk videóinterjújában a tőle megszokott profizmussal értékelt.