UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2017-02-07 15:15

„Soklábú” sportág

Remek eredményeket hozott az atléták 2017-es fedett pályás országos bajnoki sorozatának első állomása, a serdülők és az újoncok egyéni versengése. A két korosztályban összesen 25 szakosztály nyert ob-elsőséget.

UP-info A serdülők és az újoncok egyéni versengésével indult az atlétikai szezon idehaza. A BOK-csarnokban rendezték meg a 14-15, illetve 13 évesek viadalát, amelyen összesen 46 versenyszámban álltak rajthoz a fiatalok. A sportági bázis erejét is mutatja, hogy a majdnem ötven elsőségen 25 szakosztály osztozott.
atletika_ob_masz
atletika_ob_masz
S akkor a részletek. A serdülők között a DSC-SI szerezte a legtöbb győzelmet, egészen pontosan négyet, a debrecenieket a Kopp Békéscsabai AC, az MVSI, az MTK Budapest, az Ikarus BSE és a KARC két-két sikerrel követte. Az újoncok között a Budaörsi DSE még a DSC-DSI-n is túltett, hiszen öt győzelmet szerzett, míg az ARAK Utánpótlás Akadémia, a Szekszárdi Sportközpont három-három, a Pegazus Atlétika és a VEDAC két-két diadallal fejezte be az ob-t. A legfiatalabbak mellett a szövetség nyílt versenyének keretében pályára léptek az idősebb korcsoportok képviselői is, és a férfi-női hárompróbával szintén megkezdődtek az idei ligaversenyek. Az egyéni indulóknak tizennyolc számot rendeztek meg, a látvány önmagáért beszélt, a fiatalok nagy kedvvel versenyeztek a felnőttek között. Férfi távolugrásban például – amelyet Virovecz István 768 cm-rel nyert meg – a hatodik helyen végzett a 17 éves tatabányai Salamon András. A 720 cm-es eredménnyel ráadásul új U18-csúcsot ért el (a régit még 2006-ból 714 cm-rel Ecseki Dániel tartotta) Sportági hír még, hogy ugyancsak a hétvégén Bécsben versenyeztek zalaegerszegi atléták, közülük a húsz éves Ferenczi Melinda hatodik helyen végzett a 60 méter döntőjében (7,80), és az ötödik leggyorsabb volt 200 méteren (24,85). A bécsi eredményeit itt, a serdülő- és újonc ob eredményeit pedig itt találja.