UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-02-10 17:03

Manhercz vezér lenne

Manhercz Krisztián és Nagy Ádám is lehetőséget kap a bizonyítása a férfi felnőtt vízilabda-válogatottban a Volvo-kupán. A riói olimpiát is megjárt Manhercz vezérszerepet töltene be a csapatban.

UP-info Manhercz Krisztián nagy izgalommal várja a férfi felnőtt vízilabda-válogatott első nemzetközi tornáját az új kapitány, Märcz Tamás irányításával. A 20 éves játékos a pénteken kezdődő Volvo-kupa előtti sajtótájékoztatón beszélt a várakozásairól.
Manhercz Krisztián vezére akar lenni az újjáalakuló válogatottnak Fotó: Madar Dávid/waterpolo.hu
Manhercz Krisztián vezére akar lenni az újjáalakuló válogatottnak Fotó: Madar Dávid/waterpolo.hu
– Alapvetően új kerettel vágunk a tornának, sok kérdőjel van még bennem is, milyen lesz a mostani csapattal játszani, milyenek lesznek a csapatban betöltött szerepek. Mindent megteszek azért, hogy vezérszerep jusson rám, s ezzel is segítsem a válogatottat. Érettebb játékot kell nyújtanom, bár időnként éppen a fiatalos vagányságom az, amivel hozzá tudok tenni a játékhoz. A Szeged pólósa bízik abban, hogy a háromnapos tornán sokan buzdítják a csapatot a Tüskeuszoda lelátóján, s bízik benne, hogy ki tudják szolgálni a közönséget. A feladat adott, hiszen az ellenfelek között Szlovákia mellett ott van a bivalyerős Horvátország és Montenegró, utóbbinak van miért visszavágni a riói olimpia után. – Mindig úgy ugrom a medencébe, hogy nyerni akarok, ez igaz a Volvo-kupa mérkőzéseire is. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy kevés időnk volt a közös felkészülésre, ami azt is jelenti, hogy taktikailag nem tudtunk még mindent kikockázni, mikor, kinek pontosan hol kell lennie. A lényeg azonban az, hogy a nyári, budapesti világbajnokságra olyan összhangban legyen a csapat, hogy ezeket az ellenfeleket ott már biztosan legyőzzük. Nem Manhercz az egyetlen utánpótláskorú játékos a keretben, hiszen Märcz Tamás bizalmat szavazott az OSC 18 éves bekkjének, Nagy Ádámnak is. A két fiatalt a Benedek Tibort váltó kapitány az évnyitó összetartásra is meghívta, a velük forgatott riportunk az alábbi videón megtekinthető. A Volvo-kupán pénteken a magyar válogatott 20.30-tól Szlovákiával mérkőzik a Tüskeuszodában, szombaton Montenegró, vasárnap Horvátország lesz az ellenfél.