UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-02-11 15:16

A visszatérés küszöbén

A férfi kosárlabda NB I legfoglalkoztatottabb utánpótláskorú játéka, Filipovics Márkó (20) térdműtétet követően az idén még nem lépett pályára a listavezető Alba Fehérvár együttesében, de a hónap végétől újra segítené csapatát.

UP-info A férfi kosárlabda NB I legfoglalkoztatottabb utánpótláskorú játéka, Filipovics Márkó (20) még nem lépett pályára a naptári évben. A listavezető Alba Fehérvár U20-as válogatott bedobója nem formahanyatlás miatt maradt ki az együttesből: sérülés hátráltatja.
Filipovics Marko Alba
Filipovics Marko Alba
Régóta bajlódott a bal térdével, a 2016-os esztendő utolsó hónapjaiban pedig már komoly fájdalmak közepette játszott. Végül nem halaszthatta tovább a beavatkozást: egy hónapja, január 11-én feküdt kés alá, a térdsérülések egyik specialistája, dr. Majzik Ernő operálta a siófoki kórházban. „A vizsgálatok porcleválást állapítottak meg, két hónapig játszottam fájós térddel, a műtét elodázhatatlan volt. Az orvos kivette a letört porcdarabot, valamint kitisztította a térdemet. Egy hetet pihentem, majd megkezdtem a gyógytornát és a konditermi edzéseket, a felsőtestemet erősítem. Ezek a napi programjaim. Rövidesen futhatok, a hazai, bajnoki meccsek előtt szoktam dobálgatni egyedül, hogy kicsit érezzem a gyűrűt, de játékra, illetve komoly tréningekre még nem vagyok alkalmas” – mondja az albakosar.hu-n Filipovics, aki azért hamarosan visszatérne a pályára. „A Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjét a jövő hétvégén rendezik Győrben, ott nem léphetek pályára, ám a következő bajnokin már szeretnék. Nem jött jókor a sérülés, ugyanis lényegesen több bizalmat kaptam, mint a tavalyi évadban. Akkor öt perc volt az átlagom, most pedig tizenkettő, ezt szerettem volna tovább emelni. Várom a visszatérést, remélem, február végén már hozzátehetek a csapat játékához. Erősek vagyunk, bízom abban, hogy első helyen végzünk a kupában, valamint a bajnokságban is.” Filipovics Márkó 12 bajnoki mérkőzésen lépett pályára eddig, az átlagban 12, parkettán töltött percben 4 pontot, valamint 2,2 lepattanót jegyez.