UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-02-11 13:55

Kadet fiúk felsőháza

Az alapszakaszt veretlenül záró Alba Fehérvár győzelmével kezdődött meg a kosárlabdában a kadet fiúk kiemelt bajnokságának a felsőházi rájátszása, amelyben az éllovas székesfehérváriak mögött nagy a tülekedés.

L. G. A Szolnoki Sportcentrum–Alba Fehérvár-összecsapással megkezdődött a kiemelt fiú-kadetbajnokság felsőházi rájátszása, amelyben az alapszakasz keleti és nyugati csoportjának négy-négy legjobb együttese vesz részt. A nyitányon 90-60-ra nyertek a vendég székesfehérváriak, ami nem meglepő, hiszen nyugaton veretlenül nyerték az alapszakaszt.
Alba U16
Alba U16
Nyugatról a ZTE KK és a Szombathelyi Sportiskola KA magabiztosan lépett a felsőházba, a negyedik kiadó helyért viszont versenyfutás zajlott a Rátgéber Akadémia és a Körmendi Törpördögök között. Végül egyetlen győzelemmel a pécsiek zártak jobban, nagy jelentősége volt tehát a két csapat novemberi, egymás elleni mérkőzésének, melyet 88-56-ra nyert a hazai pályán játszó Rátgéber-csapat. Keleten egyaránt 10/4-es mérleggel zárt a Vasas Akadémia és a MAFC, az egymás elleni eredménnyel végül a pasarétiek szerezték meg az első helyet. A Vasas az Újbudán elszenvedett 77-73-as vereséget követően otthon 58-49-re győzött, azzal előzött. Egyetlen sikerrel könyvelt el kevesebbet a Budapesti Honvéd együttese, a negyedik, felsőházat érő helyért pedig szintén csak az egymás elleni eredmény döntött a Szolnoki Sportcentrum javára a Debreceni KA-DSI ellen. Debrecenben 71-66-ra nyertek a cívisvárosiak, akik idegenben aztán 80-66-ra maradtak alul, így 9 ponttal jobb volt a szolnoki gárda. A nyolc együttes magával vitte az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeit. A csupa győzelmet elkönyvelő Alba Fehérvár magabiztosan vezet, utána azonban nagy a tömörülés. Izgalmas mérkőzésekre van kilátás a kiegyenlítettnek tűnő felsőházban.