UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-02-11 21:08

Petra bronzot nyert

Záhonyi Petra bronzérmet nyert a segoviai junior kard Világ Kupa-versenyen, míg Pusztai Liza ötödik lett. A fiúknak Dourdanban a 32 jelentette a végállomást

UP-info A hétvégén ezúttal a junior kardozóknak rendeztek Világ Kupa-versenyt, a fiúk Dourdanban, a lányok Segoviában léptek pástra. Magyar szempontból a spanyolországi túra volt a sikeresebb, hiszen a fiúknak Franciaországban a 32 jelentette a végállomást. Addig hárman jutottak: a hazai ranglistát vezető Galgóczy Tamás, Morvai Ákos és Szlama Vilmos. Az eredmény nem túl biztató a márciusi korosztályos Európa-bajnokság előtt.
Záhonyi Petra bronzérmes lett Spanyolországban Forrás: hunfencing.hu
Záhonyi Petra bronzérmes lett Spanyolországban Forrás: hunfencing.hu
Záhonyi Petra ellenben bronzéremmel zárt a lányok viadalán. A négy közé kerülésért 15-11-re nyert az orosz Jegvenyija Podpaszkova ellen, az elődöntőben azonban nem bírt a későbbi győztes, szintén orosz Olga Nyikityinával, aki 15-10-re múlta felül. A 105 fős mezőnyben a kadetkorú Pusztai Liza a nyolc között szenvedett 15-12-es vereséget a mexikói Julieta Toledótól, aki a tizenhat között Koós Grétát búcsúztatta 15-10-el. Vasárnap mindkét helyszínen a csapatversenyeket rendezik, a lányok a nyolc között Olaszországgal, a fiúk a nyolcaddöntőben az Egyesült Államokkal kezdenek. A szombati eredmények ITT és ITT megtekinthetők.