UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-02-12 17:28

Megállíthatatlan pécsiek

Továbbra is a PVSK-Pannonpower áll az NB I-es U20-as férfi-kosárlabdabajnokság élén, mögötte azonban nagy a tülekedés. A fiatal soproniak első sikerére még mindig várni kell.

L. G. Továbbra is a PVSK-Pannonpower vezeti az NB I-es U20-as férfi-kosárlabdabajnokságot, amely még mindig csupán egyetlen vereséget szenvedett el az alapszakaszban. A pécsiek mögött nagy a tülekedés, a MAFC, a Falco KC és az Egis-Körmend egymás sarkát tapossa, de lőtávolon belül van még az Alba Fehérvár és a Vasas is.
SKC U20
SKC U20
Az első hat után kisebb szakadék következik, a szintén hatcsapatos középmezőnyben – amelyet a Kaposvári KK vezet – szintén szoros a verseny. A két sereghajtó továbbra is a Jászberényi KSE és a Sopron KC. A Jászság fővárosának csapata legalább három győzelmet már begyűjtött az alapszakaszban, az alpokaljaiak első sikerére azonban még mindig várni kell. Érdekes a soproniak helyzete, a gyenge szereplés ugyanis annak tudható be, hogy a korosztálynál jóval fiatalabb játékosokat szerepeltetnek. Többen távoztak, a fiatalok nagy része továbbtanulás miatt költözött el a városból, Élő Bálint pedig „kiöregedett” a korosztályból. Mindez azt jelentette, hogy a tavalyi csapatból összesen három játékos maradt: Farkas Gergő, Pongrácz Levente és Gosztom Krisztián. A Soproni Sportiskola és a Sopron KC a nyáron megállapodást kötött, amelynek értelmében, a Sopron KC U20-as mérkőzéseit a Soproni Sportiskola U18-as B csapata játssza, kiegészülve a Soproni Tigrisek U18-as csapatából érkezett Hári Brendonnal és Bujdosó Dániellel. Az évadban így nem is lehetett más a csapat célja, mint a játékosok fejlődése. A keret átlagéletkora jóval 18 év alatt van, rendszeresen a kezdőcsapat tagja a 2000-es születésű Horváth Krisztián is, akinek sokszor 1994-es születésű, korosztályos válogatott játékosokkal kell szembenéznie. A rutintalanság miatt jönnek sorra a soproni vereségek, az U20-asok között szerzett tapasztalatok azonban a saját korosztályban jól kamatoznak. Ez az ott lejátszott mérkőzéseken a mutatott játékban és az eredményességben is világosan megmutatkozik.