UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-02-14 16:36

Súlycsoportváltás

A paksi Atomerőmű SE húszéves cselgáncsozója, Pupp Réka új súlycsoportban próbálta ki magát a párizsi Grand Slam-viadalon. Úgy érzi, jó döntés volt a váltás, de még erősödnie kell az 52 kg-hoz.

Lakner Gábor A cselgáncsozók párizsi Grand Slam-viadalán új súlycsoportban lépett tatamira a paksi Atomerőmű SE junior Európa-bajnok versenyzője, Pupp Réka. A húszéves dzsúdós korábban 48 kg-ban szerepelt, de ezúttal 52 kg-ban mérette meg magát. Nehéz ellenfelet kapott az első fordulóban: a szintén súlycsoportot váltott olimpiai bajnokot, Sarah Menezest. A brazil klasszis azonban csak aranyponttal tudta felülmúlni magyar ellenfelét.
Paris, France, Februar 11 - Reka Pupp (HUN), Sarah Menezes (BRA) - Grand Slam Paris 2017 (Photo © by Klaus Mueller. All rights reserved. Including image always credited to Klaus Mueller)
Paris, France, Februar 11 - Reka Pupp (HUN), Sarah Menezes (BRA) - Grand Slam Paris 2017 (Photo © by Klaus Mueller. All rights reserved. Including image always credited to Klaus Mueller)
„Nem éreztem nagy különbséget, hiszen még ő is új volt ebben a súlycsoportban. Szerintem végig kiegyenlített küzdelmet vívtunk, nekem is jól ment a dzsúdó, sajnos a ráadásban elaludtam, így az ellenfelemé lett az aranypont. Kicsit fájó a vereség, mert fogható lett volna Menezes, ráadásul utána kiderülhetett volna, mit tudok egy valódi, ötvenkét kilós versenyző ellen.” Réka a súlycsoportváltásról annyit mondott, már nehezen ment volna a fogyasztás 48 kg-ra, ezért edzőivel, Hangyási Lászlóval és Braun Ákossal közösen úgy döntött, kipróbálja magát egy kategóriával feljebb. „Úgy érzem, feküdni fog nekem az ötvenkét kiló, de nyilván bele kell erősödnöm még a súlycsoportba, ez lesz év egyik nagy feladata. A program sűrű, a Grand Slam-verseny után Franciaországban maradtam edzőtáborban, a hét végén Ausztriában versenyzek, utána pedig Düsseldorf felé veszem az irányt. Ezeken a viadalokon már látni fogom, mekkora az erőkülönbség köztem és a régóta ebben a kategóriában versenyzők között.” Réka az idén már nem szerepelhet a juniorok között, csupán felnőtt és U23-as versenyeken indulhat. Az átmenetről korábban így nyilatkozott honlapunknak: „Rutint kell még szereznem, és a pörgősebb tempót is fel kell vennem, de úgy érzem, technikailag már a megfelelő szinten állok. Átéltem már hasonlót, amikor az ifjúságiak közül kerültem fel a juniorokhoz, de a mostani talán még nagyobb lépés lesz. Bízom benne, hogy hasonlóan jól sikerül, és ugyanolyan eredményeim lesznek a felnőttek között is.” Immár 52 kg-ban.