UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-15 21:09

Duplán tizenhat

András Csaba egyesben, és Both Olivérrel párosban is bejutott a tizenhat közé az ifjúságiak versenyében a francia nyílt asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon.

UP-info A csoportmérkőzések után nem festett túl derűs képet a magyar asztaliteniszezők szereplése a francia utánpótlás-bajnokságon. A viadalon a hazai fiú serdülőranglista első három helyezettje, András Csaba, Terék Norbert és Both Olivér vesz részt, s az ifjúságiak versenyében csupán András vette sikerrel az első akadályt.
András Csaba egyesben és Both Olivérrel párosban egyaránt a 16 között van Metzben Forrás: MOATSZ
András Csaba egyesben és Both Olivérrel párosban egyaránt a 16 között van Metzben Forrás: MOATSZ
A kiemelések alapján amúgy, idősebb korosztály ide vagy oda, Bothot és Teréket is a főtáblára várták, de mindketten csoportjuk harmadik helyén végeztek egy győzelemmel és két vereséggel. András ellenben a háromból két meccsét megnyerte, így a japán Haruki Miamoto mögött bejutott a 64 közé. Ott a szingapúri Jabez Mason Law-t 4-0-ra felülmúlta, majd a 32 között bravúrral 4-2-re legyőzte az ötödik kiemelt török Abdullah Yigenlert. Miután a magyar fiút tizenhatodikként rangsorolták, ha a nyolcaddöntőben legyőzné a japán Takeru Kasivát, az már igazán kellemes meglepetés lenne. András Both oldalán párosban is érdekelt lesz a metzi viadal második napján, miután a 32 között 3-2-re legyőzték a francia Florian Bourrassaud, Esteban Dorr kettőst. A nyolc közé jutásért szingapúri duóval mérkőznek. Teréknek párosban a 64 között ért véget a verseny, a portugál Samuel Da Silvával 3-0-s vereséget szenvedtek az azeri, tunéziai Vazir Alaverdijev, Youssef Ben Attia kettőstől. A részletes eredmények és a csütörtöki program ITT megtekinthető.