UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-02-15 17:37

Papírforma-elődöntő

A Vasas és a MAC Budapest után a Fehérvár és a Debrecen is bejutott az U20-as jégkorong-bajnokság elődöntőjébe. A fordulatokban bővelkedő alapszakaszban sokáig nyitottnak látszott a verseny, ám a rájátszásban győzött a papírforma. A döntőbe jutásért pénteken lépnek jégre először a csapatok.

UP-info Az első meccs után úgy tűnt, hogy a Debrecen simán jut tovább a KMH-val szemben az U20-as jégkorong-bajnokság negyeddöntőjéből, végül mégis három meccsen dőlt el, melyik csapat játszik az elődöntőben a Vasassal. Ezzel szemben a Fehérvár két meccsen hozta a papírformát, s hétfő óta már a MAC Budapest elleni, pénteki összecsapásra készül.
A Debrecen, ha a vártnál nehezebben is, de sikerrel vette a negyeddöntőt. Forrás: DHK
A Debrecen, ha a vártnál nehezebben is, de sikerrel vette a negyeddöntőt. Forrás: DHK
Mint ismert, a Vasas már január elején megszerezte az alapszakasz győzelmet, a MAC, a Fehérvár és a Debrecen azonban az utolsó fordulóig versenyfutásban volt egymással az ugyancsak elődöntőt érő második helyért. A hármas csatájából a budapestiek jöttek ki győztesen, így a harmadik Fehérvár a hatodik DVTK Jegesmedvékkel, a negyedik Debrecen az ötödik KMH-val küzdött meg a négy közé jutásért. A KMH a DVTK-val szemben az alapszakaszban nem volt képes bravúrra (a miskolciak a MAC-ot és a Debrecent is elkapták), de ezt az „adósságát” bepótolta a rájátszásban. A Debrecen az első meccset 10-1-re nyerte, s talán el is hitte, ezután már sétagalopp lesz a továbbjutás. Csakhogy a budapestiek ennél szívósabbnak bizonyultak, s a második találkozón 2-1-re felülmúlták papíron erősebb ellenfelüket. A hajdúságiak a harmadik, mindent eldöntő meccsen már adtak újabb esélyt a meglepetésre ellenfelüknek: simán nyertek 6-2-re. A Fehérvár nem esett a DVTK csapdájába: az első meccsen 8-1-re, a másodikon 4-1-re diadalmaskodott, így 2-0-s összesítéssel jutott a már három nyert meccsig tartó elődöntőbe. A döntőbe jutásért a csapatok pénteken lépnek először jégre, a Vasas 17:40-től játszik a Debrecennel a Jégpalotában, a MAC 19:40-kor fogadja a Fehérvárt a Kisstadionban.

U20-AS BAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ Fehérvár AV19–DVTK Jegesmedvék 8-1, DVTK Jegesmedvék–Fehérvár AV19 1-4. Továbbjutott: a Fehérvár 2-0-s összesítéssel Debrecen–KMH 10-1, KMH–Debrecen 2-1, Debrecen–KMH 6-2. Továbbjutott: a Debrecen 2-1-es összesítéssel ELŐDÖNTŐ Első mérkőzés: 2017. február 17., péntek: 17:40 Vasas HC–Debrecen, 19:40 MAC Budapest–Fehérvár AV19 Második mérkőzés: 2017. február 22., szerda: Debrecen–Vasas, Fehérvár AV19–MAC Budapest Harmadik mérkőzés: 2017. február 24., péntek: Vasas HC–Debrecen 2017. február 25., szombat: MAC Budapest–Fehérvár AV19 Negyedik mérkőzés (ha kell): 2017. március 1., szerda: Debrecen–Vasas, Fehérvár AV19–MAC Budapest Ötödik mérkőzés (ha kell): 2017. március 4., szombat: Vasas HC–Debrecen, MAC Budapest–Fehérvár AV19