UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2017-02-16 15:15

Biztos kézzel

Február 22-én – immár ötödször – adják át a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díj éves elismerését. „Az év műhelye”-vándorserleget második esztendeje két kategóriában ítélik oda: 2016 tizenkét egyéni és négy csapatgyőztese közül kerül ki az a két műhely, amely egyenként kétmillió forinttal is gazdagodik. A díjátadógála felvezetéseként készült cikksorozatunk mostani részében a februári egyéni nyertes, a BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub éves eredmény-összefoglalóját tesszük közzé.

UP-info Dupla telitalálat – írtuk, amikor kiderült, hogy a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub nyerte meg a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat. Dupla, hiszem a vidéki lövészek a három kuratóriumi tag által felállított sorrendben és a közönségszavazáson is az élen végeztek.
major_veronika_fb
major_veronika_fb
Kiemelkedő februári teljesítményüknek köszönhetően lett a keszthelyieké az elismerés. Győrött rendezték meg a sportág Európa-bajnokságát, a juniorok között az évek óta taroló, korábban már világ- és Európa-bajnok Major Veronika összesen öt éremmel zárta az Eb-t. Aranyérmet szerzett a futócéllövők 40 vegyes számában, míg a 20+20-as szakágban harmadik helyen végzett. A klubtárs Csányi Borbálával és Békevári Lillával mindkét szám csapatversenyében bronzérmet gyűjtött. Major gyakorlatilag soha nem látott bravúrt vitt véghez, hiszen a futócél mellett pisztolyban is lőállásba lépett. S ha már ott volt: egyéniben döntőbe jutott, és ötödik lett a légpisztoly 40 lövéses számában, míg a nyíregyházi Agárdy Vilmossal a vegyes csapatban a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Nem egyemberes azonban a műhely, amelyet jól jelez, hogy a február elején rendezett országos bajnokságon tarolt a BEFAG, csak keszthelyiek nyertek a korosztályos futócéllövők között. A legjobbjuk, Major Veronika a nyári korosztályos világbajnokságon is maradandót alkotott: a suhli viadalon aranyérmet szerzett a 20+20-as számban, illetve a negyedik helyen zárt a 40 vegyes műfajban. A keszthelyi futócéllövők a hazai bajnokságokon szinte utolérhetetlenek voltak: a fiúk között Nagy Richárd, Mácsek Áron, Sándor István és Péli Zalán, míg a lányoknál Major, Békevári Lilla, Nagy Viktória és Ángyán Nikoletta neve köszönt vissza a dobogósok sorában. „Az év műhelye”-gálát február 22-én rendezik meg. Az ünnepélyes esten derül ki, hogy az egyéni, illetve a csapatkategóriában melyik, a havi elismerést 2016-ban elnyert szakosztály érdemli ki a kétmillió forinttal járó „Az év műhelye”-díjat. Alant a februári győztesről készült műhelybemutatónkat nézheti meg.