UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-16 19:25

Értékes bronzérem

András Csaba bronzérmet nyert az ifjúságiak egyes versenyében a francia asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. Párosban Both Olivérrel a negyeddöntőig jutott.

Pusztai Viola Igazán kellemes meglepetés lenne, ha András Csaba az ifjúságiak versenyének nyolcaddöntőjében legyőzné a japán Takeru Kaszivát – írtuk a francia asztalitenisz utánpótlás-bajnokság első napjának összefoglalójában. Nos, ez rendkívül szoros csatában, 4-3-ra sikerült, így a még serdülőkorú magyar borította a papírformát. A 14 éves Andrást az idősebbek között a tizenhatodikként emelték ki, így aztán már az is kiemelkedő eredménynek számított, hogy a nyolc között van. De nem elégedett meg ennyivel, hiszen az azeri színekben szereplő Xinyu Yangot ugyancsak végletekig kiélezett csatában 4-3-ra legyőzte, s máris a négy között találta magát.
András Csaba értékes bronzérmet nyert az ifjúságiak között Forrás: MOATSZ
András Csaba értékes bronzérmet nyert az ifjúságiak között Forrás: MOATSZ
A döntőbe jutásért a nyolcadikként rangsorolt francia Bastien Remberttel mérkőzött. Az első játszma viszonylag simán az ellenfeléé lett 11-5-re, s úgy tűnt a másodikat is gond nélkül hozza. Azonban hiába volt három szettlabdája, András nemcsak egyenlített, de 11-10-re vezetett is. A lehetőséggel azonban nem tudott élni, s végül a francia 15-13-ra hozta a játszmát. A magyar fiú ekkor kicsit idegesnek tűnt, de összeszedte magát és a harmadik szettet 12-10-re megnyerte. A negyedikben hiába egyenlített 0-3-ról, a folytatásban a hazaiak versenyzője felülkerekedett, s miután csak egy szettlabdát tudott hárítani, Rembert már 3-1-re vezetett. Lezárnia azonban a következő játszmában még nem sikerült a meccset, sőt, azt a BVSC-Zugló asztaliteniszezője egészen simán hozta 11-6-ra. Mivel láthatóan feljavult a játéka, lehetett az egyenlítésben bízni, s ezt csak erősítette, hogy a hatodik játszmát 5-0-val kezdte, vetélytársa pedig egyre idegesebb lett. Csakhogy ez nem bizonyult tartósnak, hamar újra felvette a fonalat, és némi szerencsének is köszönhetően 8-8-nál utolérte a magyart. Sőt, fordított, s ekkor Vitsek Iván szövetségi kapitány időt is kért, de Rembert higgadt maradt, s ha nem is az első, de a második meccslabdáját 4-2-es győzelemre váltotta. Ezzel András Csaba bronzérmet nyert, ami több mint kiváló eredmény. Ne felejtsük el azt sem, hogy András Both Olivérrel párosban ugyancsak túlteljesítette az elvártat. A tizenhatodik helyen kiemelt kettős a nyolcaddöntőben 3-0-ra múlta felül a szingapúri Shao Feng Ethan Poh, Lucas Tan duót. És ami még fontosabb: alaposan megszorongatták a nyolc között első kiemelt francia Leo De Nodrest, Jules Rolland párost. Az első szettet a magyar kettős nyerte 11-8-ra, s bár a következő kettőt simán hozták a vetélytársak, a fiúk 11-7-tel egyenlítettek. A mindent eldöntő szettet a franciák 11-5-re hozták, így ők jutottak a négy közé, 3-2-vel. Pénteken a csapatversenyek zajlanak, a magyar fiúk már a saját korosztályukban, a serdülők között indulnak. A másodikként rangsorolt, András Csaba, Both Olivér alkotta együttes csoportjában Dániával illetve a belga, szingapúri vegyes csapattal találkozik. Terék Norbert a tunéziai Juszef Ben Attiával közösen indul, a csoportban a francia B, a török A és a kanadai, perui vegyes csapat vár rájuk. A részletes eredmények és a további program ITT megtekinthető.