UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-02-16 21:31

Kialakult az elődöntő

Az UTE és a Csíkszereda jutott tovább az U18-as jégkorong-bajnokság negyeddöntőjéből. Előbbi a MAC Budapesttel, utóbbi az Ifj. Ocskay Gábor JA-val játszik a döntőért.

UP-info Nem borult a papírforma az U18-as jégkorong-bajnokság egyik meccsén sem a rájátszásban. A négy közé jutásért az alapszakaszban harmadik UTE a hatodik Vasassal, a negyedik Csíkszereda pedig az ötödik Debrecennel küzdött meg. A Csíkszereda hétfőn, az első meccsen 8-2-re, kedden a másodikon 5-1-re nyert, így a február 23-án kezdődő elődöntőben az alapszakaszt megnyerő Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiával találkozik.
Vajon megvédi bajnoki címét az Ifj. Ocskay Gábor JA az U18-as bajnokságban? Fotó: Soós Attila
Vajon megvédi bajnoki címét az Ifj. Ocskay Gábor JA az U18-as bajnokságban? Fotó: Soós Attila
A bajnoki címvédő fehérváriak mellett egyenes ágon a tavalyi ezüstérmes, a MAC Budapest jutott a négy közé. Utóbbi az UTE-val vetekszik a döntőért, miután a lilák először 7-3-ra, majd 10-1-re felülmúlták a negyeddöntőbe az utolsó pillanatban bejutó Vasast. Az elődöntőben még két nyert meccsig tart a párharc, a döntőben, illetve a bronzmérkőzésen azonban már hármat kell nyerni a végső győzelemért. A helyosztókon azonban a folytatásban is két találkozót kell nyerni a jobb pozícióért valamelyik csapatnak. Az ötödik helyért értelemszerűen a két negyeddöntő vesztese, azaz a Debrecen és a Vasas mérkőzik. A hetedik helyért a negyeddöntőt érő hatodik helyről éppen lemaradó DVTK és az alapszakaszban a nyolcadik helyen végző Győr csap össze. A miskolciak a helyosztón 5-3-ra majd 5-4-re nyertek a KMH, míg a győriek 4-1-re és 4-3-ra a Pesterzsébet ellen. A KMH-hoz és a Pesterzsébethez csatlakozik az alapszakaszban 11. helyen végzett Tisza Volán, a három csapat oda-vissza körben dönt a helyek elosztásáról.

U18-AS BAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS NEGYEDDÖNTŐ: Csíkszereda–Debrecen 8-2, Debrecen–Csíkszereda 1-5, továbbjutott: a Csíkszereda 2-0-s összesítéssel UTE–Vasas 7-3, Vasas–UTE 1-10, továbbjutott: az UTE 2-0-s összesítéssel A 7-10.HELYÉRT: DVTK Jegesmedvék–KMH 5-3, KMH–DVTK Jegesmedvék 4-5, továbbjutott: a DVTK 2-0-s összesítéssel Győr–Pesterzsébet 4-1, Pesterzsébet–Győr 3-4, továbbjutott: a Győr 2-0-s összesítéssel ELŐDÖNTŐ: 2017. február 23., csütörtök: Ifj. Ocskay Gábor JA–Csíkszereda, MAC Budapest–UTE 2017. március 2., csütörtök: Csíkszereda–Ifj. Ocskay Gábor JA, UTE–MAC Budapest 2017. március 5., vasárnap (ha kell): Ifj. Ocskay Gábor JA–Csíkszereda, MAC Budapest–UTE