UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-02-16 13:02

Újpesti torna

A Tungsram Sportcsarnokban rendeznek fiútornát az U16-os Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). Négy magyar és öt külföldi együttes lép parkettára, a döntőt vasárnap vívják.

L. G. Ezúttal a fővárosi Tungsram Sportcsarnokban rendeznek fiútornát az U16-os Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), ahol csütörtöktől vasárnapig kilenc csapat lép parkettára. A magyar színeket a rendező Megyeri Tigrisek mellett a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI, a Szolnoki Sportcentrum és a Rátgéber Akadémia képviseli. Külföldről a cseh USK Praha, a szlovák MBA Prievidza, az osztrák Basket Dukes, a lengyel SKM Zastal és a finn KTP Kotka érkezik Újpestre.
U16-os EYBL MAFC
U16-os EYBL MAFC
A program már csütörtök délután elkezdődik, és vasárnap 15 órakor, a rendező Megyeri Tigrisek és az MBA Prievidza mérkőzésével zárul. A csapatok most találkoznak másodszor, a csoport első tornáját Párágban rendezték december első napjaiban. Akkor a finnek és a lengyelek hibátlanul zártak, de a Megyeri Tigrisek és a csehek is csak egy-egy vereséget szenvedtek. A debreceniek, a szolnokiak és a pécsiek egy-egy sikert könyvelhettek el tavaly, ezúttal annál többre vágynak. A Megyeri Tigrisek együttesének jó szereplés esetén van esélye a regionális döntőre, az eredmények alakulását pedig árgus szemekkel figyeli a másik csoportban már mindkét tornáját lejátszott MAFC, amely 6/2-es győzelmi mutatóval szintén joggal pályázik a regionális fináléra. A MAFC előtt jelenleg három csapat – a finn Tapiolan Honka, a német TS Jahn München és a macedón KK Feniksz – áll az összesített táblázaton, így a másik csoport több éllovasának botlására is szükségük lenne az újbudaiaknak. Annak érdekében sokat tehet a többi magyar csapat is, de előfordulhat, hogy pont a Megyeri Tigrisek együttese előzi be a másik fővárosi alakulatot. Hogy örülhet-e magyar csapat, és egy vagy kettő, az vasárnap estére kiderül.