UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Karate

2017-02-17 21:21

Érmes rajt Szófiában

A kadetmezőnyben szereplő Baranyai Zsófia ezüst- (54 kg) és Kapdebo Botond (70 kg) bronzérme révén két dobogós helyezéssel kezdte a szófiai korosztályos Európa-bajnokságot a magyar karateválogatott.

reb „Szuper a csarnok, a szállás, remek edzéslehetőségeink vannak, eddig minden a legnagyobb rendben megy” – indította értékelőjét Büchler Zsolt utánpótlás-kapitány, akit a szófiai kadet, junior és U21-es Európa-bajnokság első napjának összefoglalására kértünk.
botond
botond
Pénteken a kadet kumitések és az összes korosztály katás fiatalja lépett a tatamira, azaz 14 magyarért szoríthattunk. Közülük ketten értek el kiemelkedő eredményt. A kadet kumite 54 kg-ban szereplő Baranyai Zsófia ezüstérmet szerzett, a döntőben a horvát Lea Vukojától kapott ki. A 70 kg-ban induló Kapdebo Botond ugyancsak éremmel gazdagodott, a dobogó harmadik fokára állhatott fel. „A kadetkorosztályban még nincsenek nagy célok, hiszen a versenyzők többsége éppen csak belép a korcsoportba, nem ismerjük őket. Baranyai Zsófiától mégis reméltük a dobogót, a korábbi szereplései alapján sejthető volt a jó szereplés. Botond érme kellemes meglepetésként hatott, a teljesítménye alapján azonban nagyon megérdemelte a dobogót” – jegyezte meg Büchler. A kapitány méltatta Borbás Hedvig (47 kg) hetedik helyét, illetve az U21-es katások között szereplő Sterck Laurát, aki ugyancsak a hetedik helyen zárt. A küldöttség szombaton a juniorok versenyében bővítheti az éremkollekciót.