UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-02-17 21:00

Tamara ezüstje

Gnám Tamara második helyen végzett a junior párbajtőrözők udinei Világ Kupa-versenyén. A serdülőkorú Muhari Eszter ötödik lett.

P. V. Tizenkét magyar párbajtőröző leány próbált szerencsét az idény utolsó junior Világ Kupa-versenyén, amelyen a márciusi Európa-bajnokság előtt igencsak biztató eredmények születtek. Természetesen az élre kívánkozik Gnám Tamara teljesítménye, aki már a csoportkörben is remekelt, hiszen hat asszóból hatot megnyert.
Gnám Tamara a VK-ezüsttel és a mesterekkel, Plásztán Attilával (balra) és Partali Csabával
Gnám Tamara a VK-ezüsttel és a mesterekkel, Plásztán Attilával (balra) és Partali Csabával
Így a 64 közé jutásért Dékány Kingával, Muhari Eszterrel és Petri Renátával egyetemben nem is kellett pástra lépnie. Ebben a körben öten búcsúztak, köztük az egyetlen magyar juniorkorú vívó, a negyedikként kiemelt Nagy Kinga is, aki a másodikként rangsorolt olasz Federica Isolától szenvedett 15-12-es vereséget. A 32 közé öten jutottak, s mivel az egyaránt békéscsabai Petri és Dékány összekerült, így az is biztossá vált, hogy lesz magyar a nyolcaddöntőben is. Kettejük párharcát előbbi nyerte 15-11-re. Mellette Gnám és Muhari is győztesen hagyta el a pástot, sőt, a két lány a tizenhat között is diadalmaskodott. Petri ellenben 15-9-re kikapott a francia Océane Tahétól. A negyeddöntőben Muhari menetelése is véget ért, az orosz Anasztaszja Szoldatova állította meg 15-9-re. Az MTK még serdülőkorú versenyzőjétől azonban több mint dicséretes az ötödik hely, ráadásul a szezonban már másodszor érte el ezt a helyezést a juniorok mezőnyében.  A felnőtt országos bajnokságon ezüstérmes Gnám a nyolc között az orosz Ajzata Murtazajevával mérkőzött, s 15-13-ra diadalmaskodott. Az elődöntőt ugyancsak sikerrel vette a tatabányai lány, a hazai pástokon versenyző Beatrice Cagnint múlta felül 15-11-re. A döntőben ugyanennyire kapott ki Szoldatovától, az ezüstérem azonban így is szépen csillog. Szombaton a fiúké lesz a terep Udinében, a lányok versenyének részletes eredményei ITT megtekinthetők.