UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-18 21:56

Csapatezüst

Második lett az András Csaba, Both Olivér összetételű serdülő-fiúcsapat Metzben, a francia nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. A serdülők egyes versenyében mindhárom magyar bejutott a tizenhat közé, de ott van a két magyar érdekeltségű páros is.

P. V. Az András Csaba, Both Olivér alkotta serdülőcsapat a nyolc között folytatta a verseny szombaton az asztaliteniszezők francia utánpótlás-bajnokságán. A négy közé jutásért a csehekkel mérkőzött, s bár az összecsapás első találkozóján az ellenfél játékosa jobbnak bizonyult Bothnál, András, majd a páros is nyert, és végül András egyes győzelmével le is zárta 3-1-el a meccset.
A Both Olivér (balra) és András Csaba alkotta serdülőcsapat második lett Metzben Forrás: MOATSZ
A Both Olivér (balra) és András Csaba alkotta serdülőcsapat második lett Metzben Forrás: MOATSZ
Az elődöntőben a francia B együttessel találkozott, és a forgatókönyv ugyanúgy alakult, mint egy körrel korábban, azaz a másodikként rangsorolt magyar csapat 3-1-re nyert, és döntőbe jutott. Ott az első kiemelt francia A gárda várt a fiúkra. András az első meccsen 3-0-ra kapott ki Dorian Zhengtől, Both a másodikon 3-1-re Bilal Hamachétól. A fiúk párosban sem tudtak nyerni, így az elsőséget a franciák szerezték meg 3-0-val. A serdülő fiúk egyes versenyének csoportköréből mindhárom magyar játékos továbbjutott: Terék három győzelemmel nyerte meg kvartettjét, Andrásnak csak egyszer kellett asztalhoz lépnie, mivel örmény csoportellenfele végül nem indult el a versenyen, és a török riválist legyőzve ő is elsőként lépett tovább. Both két győzelemmel és egy vereséggel a második helyet szerezte meg. Mindannyian a 32 között folytatták, ahol a második kiemelt András 3-0-ra nyert a francia Marc Courgeon ellen, Both 3-2-re múlta felül a szintén francia Guillaume Alcaydét, míg Terék 3-0-ra diadalmaskodott a belga Nicolas Degros ellen. Azaz vasárnap mindannyian a nyolcaddöntőben folytatják. Párosban a harmadik kiemelt András, Both kettős a tizenhat között kezdi meg a versengést, Terék a tunéziai Juszef Ben Attiával 3-2-re nyert a 32 között a belga, hongkongi Nicolas Degros, Yik Man Pau duó ellen. A részletes eredmények és a zárónap programja ITT megtekinthető.