UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2017-02-18 15:15

Dorogi érembányászok

Február 22-én – immár ötödször – adják át a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díj éves elismerését. Az év műhelye-vándorserleget második esztendeje két kategóriában ítélik oda: 2016 tizenkét egyéni és négy csapatgyőztese közül kerül ki az a két műhely, amely egyenként kétmillió forinttal is gazdagodik. A díjátadógála felvezetéseként készült cikksorozatunk mostani részében a júniusi egyéni nyertesnek, a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózószakosztályának éves eredmény-összefoglalóját tesszük közzé.

UP-info A Dorogi Nehézatlétikai Club birkózószakosztálya triplázott 2016 júniusában, hiszen korábban 2015-ben és 2013-ban is kiérdemelte A hónap műhelye díjat. Az elnyerésében mindannyiszor nagy szerepe volt ifj. Lévai Zoltánnak és remek eredményeinek. Ez most sem történt másképp, hiszen a kötöttfogású kiválóság a Bukarestben megrendezett junior Európa-bajnokságon megannyi – egészen pontosan nyolc – bronzérem után felért a csúcsra, és nagyszerű teljesítménnyel aranyérmet nyert. Rajta kívül még három dorogi szerepelt az Eb-csapatban: Torba Erik nyolcadik, Papp Bertalan kilencedik, Érsek Róbert tizennegyedik helyezést ért el.
Lévai Zoltán
Lévai Zoltán
De nem csupán a június, hanem az egész év kiemelkedő eredményeket hozott az ország egyik meghatározó utánpótlás-műhelyének. Ifj. Lévai Zoltán az U23-as Európa-bajnokságon és a junior-világbajnokságon is begyűjtött egy-egy bronzérmet, Szekér Szimonetta pedig a kadet-kontinensviadalon állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Azon a versenyen Kismóni Botond is éremért birkózhatott, végül ötödikként zárt. Érsek Róbert és Kismóni Móric a Gymnasiadén gyarapította a dorogi aranyérmek számát. Csapatban is kitűnően ment a klub versenyzőinek, akik ritka bravúrt végrehajtva a kötött- és a szabadfogású utánpótlás-csapatbajnokságot is megnyerték. A serdülők között mindkét fogásnemben bronzérmesek lettek. Az egyéni országos bajnokságon a dorogiak közül három korosztályban öten is a dobogó legmagasabb fokára állhattak. A 2017-es esztendő kettéválással kezdődött, a klub versenyzőinek fele Esztergomba költözött, fele pedig maradt Dorogon. A tavalyi sikerek azonban közösek, méghozzá nem is akármilyenek. „Az év műhelye”-gálát február 22-én rendezik meg. Az ünnepélyes esten jelentik be, hogy az egyéni, illetve a csapatkategóriában melyik, a havi elismerést 2016-ban elnyert szakosztály érdemli ki a kétmillió forinttal járó Az év műhelye díjat. Alant a júniusi győztesről készült műhelybemutatónkat nézheti meg.