UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-02-18 10:58

Dupla dupla

Piros Zsombor – akárcsak 2016-ban – legyőzte Borsos Gábort a hazai fedett pályás felnőtt országos teniszbajnokság döntőjében, így megnyerte a viadalt. A címvédés mellett duplázott is az Australian Open 17 éves juniorbajnoka, hiszen Szintai Dáviddal párosban is legyőzhetetlennek bizonyult.

reb Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a 17 éves Piros Zsombor, aki januárban megnyerte az Australian Open juniorversenyét, majd nemrég hazai pályán ATP Challenger-tornán szerepelt, s csak kevésen múlt, hogy ne nyerjen a főtáblán. A héten rendezett országos teniszbajnokságon azonban nem volt pardon, végigsöpört a mezőnyön.
piros_zsombor_zador
piros_zsombor_zador
A hetedik kiemelt Piros kezdésként Budinszky Móricot verte 6-0, 6-0-ra, majd Necz Andrást múlta felül 6-3, 6-0-ra. A nyolc közül játék nélkül lépett tovább, mivel ellenfele, Khin Dániel nem állt ki. A nyolc közé egyébként három utánpótláskorú teniszező is eljutott, a 16 éves Khin mellett a 15 éves Makk Péter is negyeddöntőt játszhatott, de továbblépni csak Piros tudott. Az elődöntőben a párostársát, Szintai Dávidot ejtette ki a 6-3, 6-2-es sikerrel, így következhetett a 2016-os finálé visszavágója Borsos Gábor ellen. A döntőben ugyan szettet veszített, ám végül ismét jobbnak bizonyult a Davis Kupa-kerettag, 6-1, 3-6, 6-2-vel megvédte bajnoki címét. Amikor esztendeje győzött, arról beszélt, hogy ő maga sem gondolta volna, hogy sikerül nyernie, és a szerénységéből 2017-ben sem veszített. „Bizonyos értelemben túlzás, hogy sikerült felállnom a dobogó tetejére, hiszen két, Magyarországon meghatározó játékos nem indult az országos bajnokságon – idézte őt a teniszszövetség honlapja. – Ebben a mezőnyben valóban esélyesnek számítottam, és jól is ment egész héten a játék. A döntőben sok nehéz pillanaton kellett átlendülnöm, csupán pár ponton múlt a finálé, de nagyon feldob, hogy az én javamra dőlt el.” A párosdöntőben a Piros, Szintai Dávid alkotta MTK Budapest-duóra a Gödry Levente, Jancsó Miklós kettős várt. A rendkívül rutinos ellenfél (Jancsó 38 éves, azaz egymaga idősebb, mint Piros és Szintai együttvéve) azonban behódolt a fiatalságnak: Pirosék 6-4, 6-3-ra nyertek. Piros Zsombor a bajnok! | UtánpótlásSport