UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2017-02-18 22:25

Érem a folytatásban is

Czagány Dóra révén ezüstéremmel folytatta szereplését a magyar küldöttség a Szófiában zajló korosztályos karate Európa-bajnokságon. Az MTK Budapest fiatalja magabiztosan menetelt a döntőig a +59 kg-os juniorok küzdelmében, végül szerb riválisa jobbnak bizonyult. Büchler Zsolt utánpótlás-kapitány szerint vasárnap a hiányzó aranyérem is bekerül a kollekcióba.

reb Megnyert ezüstérem – mondhatjuk ezt a +59 kg-os junior kumite kategóriában induló Czagány Dóra eredményéről. Az MTK Budapest fiatalja Büchler Zsolt utánpótlás-kapitány szerint taktikus karatéval menetelt a döntőig a Szófiában zajló Európa-bajnokságon, a fináléban azonban a szerb Dina Durmis vereséget mért rá.
czagany
czagany
„Nem arról van szó, hogy Dórit megverték, kevésen múlt, hogy ő nyerjen – jegyezte meg értékelésében Büchler. – Szerepelt ő már kadet Európa-bajnoki döntőben, mégis, talán a rutin volt az a hiányzó apróság, amely a sikerhez szükségeltetett volna. Az adott pillanatban persze el voltunk kenődve, de néhány perc múltán már nagyon örültünk, és változatlanul örülünk a második helynek. Dóri egyébként szép pontokat szerzett, rendre a mérkőzések elején megnyerte a bírókat, így pozitívan támogatták.” Noha mindegyik magyar versenyzőt esélyesnek tartották a szakemberek, a jó szereplést Czagány mellett elsősorban Nichols Dávidtól (61 kg) várták. Az újpesti karatéka két kört nyert, ám a harmadikban kikapott, s mert a legyőző nem jutott döntőbe, helyezetlenül zárt. A magyarok közül Holló Evelin (59 kg) a hetedik, Rónai Lili (53 kg) és Mórocz Ákos (68 kg) a kilencedik helyen végzett. „Életemben először kétezer-háromban vehettem részt világversenyen, és sosem felejtem el: ha valaki egy-két kört nyert – egy-két ilyen versenyző ha akadt –, már hősként ünnepeltük – folytatja Büchler Zsolt. – Rengeteget fejlődött a karatesport, de mi is, s most már a fiataljaink többsége szinte magától értetődő módon akár többször is győztesen hagyja el a tatamit. Az U21-es egyébként a legkeményebb korosztály, de nagy reményekkel várom a vasárnapot, talán nem kiabálom el, ha azt mondom, hogy aranyérmet is szerezhetünk.” A összes eredményt itt érheti el.   Érmes rajt Szófiában | UtánpótlásSport