UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-02-18 09:11

Megkezdődött az elődöntő

A Vasas és a MAC Budapest vezet az U20-as jégkorong-bajnokság elődöntőjének első mérkőzése után. Előbbi a Debrecent 2-1-re, utóbbi a Fehérvárt 4-2-re múlta felül.

P.V. Alig fejeződött be az U20-as jégkorong-bajnokság negyeddöntője, pénteken máris jött az elődöntő. A három nyert meccsig tartó párharc első mérkőzésén a Vasas a Debrecent, a MAC Budapest a Fehérvárt fogadta.
A Vasas sikerrel vette az elődöntő első meccsét a Debrecen ellen Forrás Vasas HC
A Vasas sikerrel vette az elődöntő első meccsét a Debrecen ellen Forrás Vasas HC
A Vasas az alapszakaszban mindkétszer felülmúlta a Debrecent, és ez a két csapat harmadik összecsapásán sem történt másképp. A hazai jégen játszó angyalföldiek a 15. percben szerezték meg a vezetést Székely-Mádai Gergő góljával, aki a 39. percben meghálálta a passzt Zsigmond Bence Pálnak, s azzal lett 2-0. Nem sokáig, hiszen alig másfél perccel később Vlagyiszlav Kulesov szépített. A folytatásban a Debrecen mindössze három próbálkozása akadt, miközben a Vasas tizennyolcszor lőtt kapura, találat azonban nem esett, így Székely-Mádai László csapata 2-1-re nyert. A MAC ugyancsak kétszer is jobbnak bizonyult az alapszakaszban a Fehérvárnál, s a tendencia most sem szakadt meg. A budapestiek az első harmad hajrájában rövid időn belül kétgólos előnyre tettek szert Szigeti Ákos és Faragó Richárd góljával, majd a második játékrész elején Lakatos Levente találatával tovább növelték a különbséget. A harmad második felében úgy tűnt, magára talál a Fehérvár, hiszen másfél perc alatt Madácsi Benedek és Péter Andor szorossá tette a meccset. A hátralévő időben azonban csak Kreisz Brúnó juttatta a korongot a kapuba, ő pedig a MAC kiválósága, így csapata 4-2-re nyerte az első csatát. A második mérkőzéseket jövő hét szerdán játsszák.

U20-AS BAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ Első mérkőzés: 2017. február 17., péntek: Vasas HC–Debrecen 2-1, MAC Budapest–Fehérvár AV19 4-2 Második mérkőzés: 2017. február 22., szerda: Debrecen–Vasas, Fehérvár AV19–MAC Budapest Harmadik mérkőzés: 2017. február 24., péntek: Vasas HC–Debrecen 2017. február 25., szombat: MAC Budapest–Fehérvár AV19 Negyedik mérkőzés (ha kell): 2017. március 1., szerda: Debrecen–Vasas, Fehérvár AV19–MAC Budapest Ötödik mérkőzés (ha kell): 2017. március 4., szombat: Vasas HC–Debrecen, MAC Budapest–Fehérvár AV19