UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-02-18 15:30

Nagy elődök nyomában

Február 22-én – immár ötödször – adják át a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díj éves elismerését. Az év műhelye-vándorserleget második esztendeje két kategóriában ítélik oda: 2016 tizenkét egyéni és négy csapatgyőztese közül kerül ki az a két műhely, amely egyenként kétmillió forinttal is gazdagodik. A díjátadógála felvezetéseként készült cikksorozatunk legújabb részében a júniusi csapatgyőztes, a KSI SE vízilabda-szakosztály éves eredmény-összefoglalóját tesszük közzé.

UP-info A 2016-os esztendő második csapatgyőztesének kihirdetése is vízilabdás-sikert hozott A hónap műhelye-díjátadóján, a BVSC pólósai helyett ezúttal azonban az év második negyedévében nyújtott teljesítményükkel a KSI SE vízilabdázói érdemelték ki az elismerést. Hazsik Endre, a Központi Sportiskola korábbi elnöke meg is jegyezte a korábbi díjátadók egyikén: szakosztályaik közül már csak a vízilabdázók hiányoznak a győztesek sorából. Júniusban azonban már nem „menekülhettek”, az utánpótlás-fiúbajnokságokban ugyanis bankot robbantottak.
Ünneplésből nem szenvedtek hiányt a KSI vízilabdázói 2016-ban
Ünneplésből nem szenvedtek hiányt a KSI vízilabdázói 2016-ban
Először a gyermekbajnokság végén került aranyérem a KSI-s fiatalok nyakába, akik nagy csatában győzték le a BVSC-Zugló pólósait. Ezután következett az ifjúsági és a serdülőbajnokság, amelyben hiába nyerték meg az alapszakaszt, várt rájuk a négyes döntő. De az sem okozott nekik gondot, mindkét aranyat begyűjtötték, valamint a gyermek 2002-es és 2003-as korosztályban is az élen zártak. A szakosztály U9-es csapata a júniusban Olaszországban rendezett, népes nemzetközi mezőnyt felvonultató Habawaba-fesztiválon hódította el az első helyet, az pedig már talán csak hab volt a tortán, hogy az ifjúsági és a serdülő korosztályban a budapesti bajnokságban is aranyérmet nyert a klub. Zsoldos Péter, a klub elnöke kiemelte: arra is rendkívül büszkék, hogy az utánpótlás-nevelésre koncentráló egyesületként hét vízilabdázót adtak a riói olimpiai keretbe, akik közül ráadásul ketten, Vámos Márton és Szívós Márton saját nevelésűek, bőven van tehát példaképük a gyerekeknek. Utóbbi édesapja, a kétszeres olimpiai bajnok dr. Szívós István a szakosztály elnöke és a szövetség utánpótlás-igazgatója is egyben, a júniusi díjátadón pedig külön kiemelte: a 2016-ban megszerzett hét bajnoki cím megszerzéséhez elengedhetetlennek bizonyult a klubban dolgozó kiváló edzők, valamint a szülők hozzájárulása, akik önzetlenül hozzák-viszik a gyerekeket és támogatják őket mindenben. Utóbbi abban is megmutatkozott, hogy „A hónap műhelye”-díjjal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt további százezer forinttal sikerült megtoldaniuk, mivel a közönségszavazáson is ők végeztek az élen. Az év műhelye-gálát február 22-én rendezik meg. Az ünnepélyes esten jelentik be, hogy az egyéni, illetve a csapatkategóriában melyik, a havi elismerést 2016-ban elnyert szakosztály érdemli ki a kétmillió forinttal járó, Az év műhelye díjat.