UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-19 16:54

Elfogytunk Metzben

A negyeddöntő jelentette a végállomást a magyar fiúknak a serdülők egyéni versenyében Metzben, a francia nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon. Küldöttségünk egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a viadalon.

P.V. Az elmúlt napok erőltetett menete után, amely az ifjúságiak egyes versenyében András Csabának bronzérmet, a serdülők csapatviadalában pedig az András Csaba, Both Olivér alkotta csapatnak második helyet hozott, a magyar fiúk a serdülők egyéni versenyeiben nem jutottak el az éremcsatákig a francia nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon.
Terék Norbert egyesben és párosban is a tizenhat között búcsúzott a serdülők versenyében Forrás: ITTF
Terék Norbert egyesben és párosban is a tizenhat között búcsúzott a serdülők versenyében Forrás: ITTF
Egyesben mindhárom magyar játékos asztalhoz lépett a nyolcaddöntőben, de onnan már csak a japán Hiroto Sinozukát 3-0-ra felülmúló András ment tovább. Terék Norbert a portugál Tiago Litől, Both a japán Kakeru Szonétól szenvedett 3-0-s vereséget. A verseny aztán egy körrel később Andrásnak is véget ért: a francia Dorian Zhen bizonyult jobbnak nála 3-1-gyel. A két fiú szombat este a csapatverseny döntőjében is összecsapott, akkor a hazaiak versenyzője 3-0-ra nyert. Párosban Terék a tunéziai Juszef Ben Attiával a tizenhat között elvérzett, a cseh František Onderka, Radek Skála kettős 3-1-re nyert ellenük. A harmadik kiemelt András, Both duó ugyanennyire győzte le a francia Hugo Deschamps, Thibault Poret párost. A negyeddöntő, csakúgy mint az ifjúságiak között, aztán a végállomást jelentette: a belga Olav Kosolosky, Adrien Rassenfosse kettős 3-1-re múlta felül őket. Bár a fiúk saját korosztályukban nem szereztek érmet, a szereplésük így is sikeres volt Metzben. Soha rosszabbat! Jövő héten a svéd nemzetközi utánpótlás-bajnokságon az ifjúságiak között Korda Kitty próbál szerencsét. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.