UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Karate

2017-02-19 18:03

Zárásként Hárspataki-arany

Megduplázta az érmei számát a magyar küldöttség a szófiai korosztályos karate Európa-bajnokságon: az U21-esek zárónapi küzdelmeiben Hárspataki Gábor (75 kg) arany-, Kiss András (60 kg) és György Dániel (84 kg) pedig bronzérmes lett. A magyarok összesen hatszor állhattak dobogóra.

reb „Most már tudunk beszélni, csak éppen csapatképet készítettünk, szerintem jól sikerült” – felelte Büchler Zsolt utánpótlás-kapitány a telefonba, amikor a Szófiában zajló korosztályos karate Európa-bajnokság záró napjának értékeléséért kerestük. Elvileg csupa mosolygós fiatal s edző szerepelhetett a fotón, hiszen a magyar küldöttség összesen hat éremmel zárta a kadet-, junior- és U21-es korosztály versengéseit, ráadásul vasárnap három dobogós helyezést gyűjtöttek be az U21-es karatékák.
harspataki
harspataki
Büchler nem kiabálta el a dolgot, amikor úgy köszönt el szombaton, hogy reméli, a záró napon megszületik az első magyar aranyérem is: a korosztályban már világbajnok Hárspataki Gábor (75 kg) nem talált legyőzőre a kontinensviadalon. „Semmiképp sem meglepetés a sikere, de a döntőtől kicsit tarthattunk, hiszen emlékeim szerint az olasz Michele Martini korábban már legyőzte. Ám ő akárcsak egész nap, az erős mezőnyben, a fináléban is taktikusan és okosan harcolt, így nem férhetett kétség a sikeréhez.” Büchler méltatta a másik két érmest is. Mint mondja, Kiss András (60 kg) teljesítményéről nem lenne fair a meglepetés szót használni, hiszen korábban is ért el szép eredményeket, mindenesetre nagyon örülhettek a harmadik helynek. György Dániel ellenben „régi motoros”, az ő bronzérme abszolút megfelelt a reményeknek. A lányok közül Vajda Lilien (55 kg) vívott még bronzmérkőzést, ám ő alulmaradt, így az ötödik hely jutott neki. A társaság a csapatkép elkészülte után busszal rögvest Magyarország felé vette az irányt, s mire hazaérnek, az is kiderül, hogy az egy arany-, két ezüst- és három bronzérmes teljesítmény hova sorolja a mieinket az éremtáblán. A összes eredményt itt érheti el. Érem a folytatásban is | UtánpótlásSport