UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-02-20 15:15

Csatára fel!

Február 22-én – immár ötödször – adják át a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díj éves elismerését. Az év műhelye-vándorserleget második esztendeje két kategóriában ítélik oda: 2016 tizenkét egyéni és négy csapatgyőztese közül kerül ki az a két műhely, amely egyenként kétmillió forinttal is gazdagodik. A díjátadógála felvezetéseként készült cikksorozatunk mostani részében a csapatsportágak szeptemberi győztesének, a Csata DSE kosárlabdázó lányainak éves eredmény-összefoglalóját tesszük közzé.

UP-info A Csata DSE 1995 óta végez minőségi utánpótlás-nevelést Tursics Sándor vezetésével, a családi műhelyből korosztályos és felnőttválogatottak sora került már a kosárlabdapályára. Így volt ez 2016 harmadik negyedévében is, annak köszönhetően a csapatsportágak képviselői közül a Csata DSE nyerte el A hónap műhelye díjat. Tavaly nem kevesebb mint tizenöt utánpótlás-válogatott játékosa volt a Csatának, közülük Lelik Réka az All Star-csapatba is bekerült az U18-as A divíziós leány Európa-bajnokságon.
Csata serdülő Duri
Csata serdülő Duri
Az U18-as, Eb-ötödik csapatban négy, az U16-os Eb-tizenegyedik együttesben három Csata-nevelés játszott. Az U14-es válogatottban, amely megnyerte a rangos Slovenj Gradec-i nemzetközi tornát, öten szerepeltek – mindannyian a kezdőötösben – és az U13-as szelekcióban is hárman képviselték a kék-fehéreket. A klub valamennyi korosztályban indított csapatot, és amelyben a lebonyolítás alapján országos döntőt rendeznek, arról nem hiányozhattak a Csata DSE kosaras lányai. A juniorok között bronzérmesek lettek, méghozzá egy korosztállyal fiatalabb játékosokkal, akik aztán a kadetek között már bajnoki címet ünnepelhettek. A serdülők mezőnyében is a Csata bizonyult a legjobbnak, a tinik között pedig újabb bronzérem jutott nekik. Hazai és nemzetközi tornákon egyaránt dobogósak voltak a klub csapatai a különböző korosztályokban. A Csata DSE az országos összesített rangsorban ismételten a legsikeresebb leány utánpótlás-egyesület lett, maga mögé utasítva ezzel az akadémiai akkreditációval rendelkező műhelyeket is. Magasan van tehát a léc a Csata utcában, de egészen biztosan a most zajló évadban is átviszik. „Az év műhelye”-gálát február 22-én rendezik meg. Az ünnepélyes esten jelentik be, hogy az egyéni, illetve a csapatkategóriában melyik, a havi elismerést 2016-ban elnyert szakosztály érdemli ki a kétmillió forinttal járó Az év műhelye díjat. Alant a júniusi győztesről készült műhelybemutatónkat nézheti meg.