UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-20 15:30

Díszasztal mellett

Február 22-én – immár ötödször – adják át a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díj éves elismerését. Az év műhelye-vándorserleget második esztendeje két kategóriában ítélik oda: 2016 tizenkét egyéni és négy csapatgyőztese közül kerül ki az a két műhely, amely egyenként kétmillió forinttal is gazdagodik. A díjátadógála felvezetéseként készült cikksorozatunk mostani részében az októberi egyéni nyertesnek, a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztályának éves eredmény-összefoglalóját tesszük közzé.

UP-info A BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya korábban már többször is a jelöltek között volt A hónap műhelye díjra, révbe azonban egészen tavaly októberig nem sikerült érnie. A zuglói műhely utánpótláskorú versenyzői októberben a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt országos ranglistaversenyeken, valamint a korosztályos nemzetközi porondon is remekeltek, így először érdemelték ki az elismerést.
András Csaba értékes bronzérmet nyert az ifjúságiak között Forrás: MOATSZ
András Csaba értékes bronzérmet nyert az ifjúságiak között Forrás: MOATSZ
A Szombathelyen rendezett Vörsas-kupán a Bruckner Máté, Kovács Gábor összetételű páros nemcsak az ifjúságiak mezőnyében bizonyult legjobbnak, hanem óriási meglepetésre a felnőttek mezőnyében sem talált legyőzőre. Ugyanezen a versenyen az ifjúsági korosztályban a 18 éves Bruckner az egyesben is elsőséget szerzett, így ez volt a rangos viadalon begyűjtött harmadik aranyérme, míg a 14 éves, a korosztálynál négy esztendővel fiatalabb Both Olivér ifjúsági egyesben bronzérmes lett. Orosházán, a serdülők országos ranglistaversenyén Pálfy János Jakab és Farkas Ezékiel párosban aranyérmes lett, míg egyesben Both és Pálfy egyaránt a harmadik helyen végzett. A felnőtt Extraligában a BVSC-Zugló II. csapata az utóbbi évek legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy a 18 éves Kovács Gábort és a 19 éves Kovács Sebestyént soraiban tudó gárdájával legyőzte a hét év óta sorozatban bajnok, s ez idő alatt összesen két vereséget szenvedő Celldömölk együttesét. Kellemes meglepetésre a 14 éves, elsőéves serdülő András Csaba bekerült a négyfős korosztályos Európa-válogatottba, így résztvevője lehetett a Sanghajban rendezett serdülő Világjátékoknak, ahol csapatban és olasz társával párosban is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A BVSC-Zugló a tavalyi utánpótlás-pontversenyt hatalmas fölénnyel nyerte meg, a megszerzett pontjainak száma több volt mint az utána következő öt klubé együttvéve. Az utánpótlás-korosztályok összesített eredményeit tartalmazó MOATSZ-kupát szintén nagy fölénnyel nyerte el a szakosztály. Az újonc-, serdülő- és ifjúsági versenyszámokban megrendezett Molnár János-emlékversenyen az összesített pontversenyt és az azzal járó kupát 2016-ban, tíz év megszakítás után, ismét a BVSC-Zugló nyerte. A különböző korosztályú magyar bajnokságokon összesen 19 érmes helyezést értek el a szakosztály versenyzői. Figyelemre méltó eredmény volt továbbá, hogy András Csaba veretlenül nyerte meg a serdülő- és az ifjúsági Top12-bajnokságot is, valamint hogy a BVSC győzött a serdülő- és az ifjúsági országos csapatbajnokságon egyaránt. „Az év műhelye”-gálát február 22-én rendezik meg. Az ünnepélyes esten jelentik be, hogy az egyéni, illetve a csapatkategóriában melyik, a havi elismerést 2016-ban elnyert szakosztály érdemli ki a kétmillió forinttal járó Az év műhelye díjat. Alant a júniusi győztesről készült műhelybemutatónkat nézheti meg.