UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-21 13:27

Teher alatt

A Metzben megrendezett francia nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon nyert két éremmel elégedett Vitsek Iván szövetségi kapitány, de a sorozatterhelést még szokniuk kell a két korosztályban helytálló magyar serdülőknek.

Lakner Gábor Két éremmel tért haza a háromfős magyar küldöttség a Metzben megrendezett francia nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságról. Ahogyan arról beszámoltunk, András Csaba az ifjúságiak egyes versenyében nyert bronzérmet, míg Both Olivérrel a serdülő csapatversenyben ezüstig jutott. A serdülő fiúválogatott szövetségi kapitánya, Vitsek Iván az idősebb, ifjúságiak közötti helytállással elégedett a leginkább.
Both Olivér és András Csaba a TOP-12-n egymás ellen küzdött Fotó: moatsz.hu
Both Olivér és András Csaba a TOP-12-n egymás ellen küzdött Fotó: moatsz.hu
„András Csaba bronzérmének nagyon örülök, erős mezőnyben jutott el a négy közé, kínai és japán versenyzőt is legyőzött; a siker értékét növeli, hogy két-három évvel idősebbek között bizonyított. A serdülő csapatversenyben papírforma-győzelmeket arattunk, a franciák B csapata elleni diadal értékes, hiszen az utánpótlás-nevelésben élen járó ország második gárdája is meglehetősen erős. A döntőben az A csapat következett, bíztunk az aranyban, hiszen az ellenfelet már korábban legyőzték a fiúk, de azon a napon nem volt realitása a győzelemnek. Majd az Európa-bajnokságon visszavágunk.” A szakember szerint a négynapos megterhelést még nem bírták végig a játékosok, emiatt a saját korosztályukban nem szerepeltek olyan jól egyéniben, mint az idősebbek között. „Úgy éreztem, hogy a fiúk a serdülő egyesre picit elfáradtak, így fordulhatott elő, hogy András Csaba az idősebbek között jobban teljesített, mint a fiatalok mezőnyében. Both Olivér és Terék Norbert is jól játszott a versenyen, vertek meg náluk előrébb rangsorolt riválisokat, de egyesben ezúttal nem tudtak maradandót alkotni.” A versenyzők két hét múlva Lignanóban versenyeznek az olasz nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon, ahol Vitsek Iván előrelépést vár a fiúktól. „Hasonló erősségű verseny lesz, amelyre ugyanebben az összetételben utazunk, és asztalhoz lépünk az ifjúságiak és a serdülők között egyaránt. Szokni kell a sorozatterhelést – aki a felnőttek között is eredményes akar lenni, annak bírnia kell a gyűrődést. Remélem, Olaszországban már mindenki végig jó teljesítményt nyújt.”