UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-02-22 13:02

Vb-bronzérmes titán

Urh Kasteliccel, a 21. születésnapját a napokban ünneplő szlovén kapussal pótolja a Mol-Pick Szeged felnőtt férfi kézilabdacsapata a legutóbbi Bajnokok Ligája-összecsapáson a megsérült Marin Šegót.

UP-info A Nemzeti Sport értesült elsőként arról, hogy szlovén utánpótlás-játékost igazol a Mol-Pick Szeged. A Bajnokok Ligájában szereplő Tisza-parti kézilabda-együttesnek azért van szüksége a franciaországi világbajnokságon bronzérmes Urh Kastelicre, mert a Vardar Szkopje elleni BL-találkozón súlyos lábsérülést szenvedett Marin Šego.
kastelic
kastelic
A bosnyák kapus nyáron érkezett a szegediekhez, s mivel azóta kulcsemberré vált, minőségi pótlásról kellett gondoskodni. Mint a Nemzeti Sport és több szlovén forrás megtudta, csütörtökön igazolják le Urh Kastelicet: a kapus február 27-én tölti be a 21. életévét. A hírt később a klubhonlap is megerősítette. A 201 centis, 92 kilós játékos 2012–2015 között a Celjében védett, majd Mariborba került kölcsönbe. Az EHF-kupában 2012 óta fejlődik. Érdekesség, hogy a januári vb-re utólag nevezték be, akkor a megsérülő Urban Lesjakot kellett pótolnia, és négy összecsapáson (Angola, Izland, Macedónia, Tunézia) lépett pályára. A szabályok szerint Kastelic a BL-ben nem védhet, a K&H ligában, vagyis a bajnokságban viszont szerepelhet, ha csütörtökig, a bejelentési határidő lejártáig megkapja a játékengedélyt. „Mindenképpen megoldást kerestünk arra, hogy Marint, amíg felépül, pótolni tudjuk, így találtuk meg a Mariborban szereplő Urh Kastelicet – nyilatkozta Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója a pickhandball.hu-nak. –  Kölcsönbe érkezik hozzánk, csak az NB I-ben védhet, a Bajnokok Ligájában nem, mert a Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF) a szabálya kizárja. Az a játékos, aki bármilyen bajnokságban pályára lépett 2017. január 31-éig, az nem nevezhető idény közben a BL-re. Éppen ezért nem tudtuk visszarendelni Pásztor Imrét sem, akit azért adtunk kölcsön Balmazújvárosba, hogy rendszeresen védjen. A huszonegy éves, két méter magas kapus ma már Szegedre érkezik, csütörtöktől a csapattal készül, jövő héten pedig a Vác elleni hazai meccsen be is mutatkozik a szegedi közönségnek. A BL-ben, amíg Šego egészséges nem lesz, addig José Manuel Sierra és Nagy Martin alkotja a kapuspárost a keretben.” Nagy Martin 18 éves, az elmúlt nyáron ifjúsági B Európa-bajnokságot nyert a korosztályos válogatottal.