UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-02-23 13:54

Északra vonulnak

Az U20-as férfi Budapest válogatott a hét végén Tallinnban lép parkettára az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában. A csapatot edző Simon Nándor szerint ez a torna keményebbnek ígérkezik, mint az előző kettő, de a tapasztalatszerzés mellett szeretnének a lehető legtöbb győzelemmel hazatérni.

Lakner Gábor Riga és Gdynia után Tallinn felé vette az irányt az U20-as férfi Budapest válogatott, amely a hét végén Észtországban már a harmadik tornáján lép pályára az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). A mezőnyt az orosz BC Himki, a grúzok alkalmi válogatottja, a svéd BG Luleå, a lengyel BC Asseco, a lett BS DSN, a fehérorosz BC Olimp ’97 és a vendéglátó BA Tallinn Kalev alkotja. A felkészülésről és a várakozásokról Simon Nándor, a Budapest válogatott edzője még a csütörtöki indulás előtt beszélt honlapunknak.
Simon Nándor
Simon Nándor
„Alapvetően a szokásos kerettel játszunk Észtországban, de van néhány játékosunk, aki sérülés után tér vissza a pályára. Esetükben nem az lesz a legfontosabb, hogy csúcsformában kosarazzanak, hanem hogy fokozatosan visszazökkenjenek a játékba. Az indulás előtt sikerült több közös edzést tartanom a társaságnak, ami mindenképpen a hasznunkra válik.” A Budapest válogatott pénteken a BC Himki és a BG Luleå ellen lép parkettára, szombaton a hazai csapat és a grúzok következnek, végül vasárnap a Gdyniából érkező BC Asseco ellen zárja a tornát. Mind az öt találkozó keménynek ígérkezik. „Két torna után már kialakultak az erőviszonyok a tizenhat csapatos mezőnyben, mi most az első nyolc közül néggyel találkozunk, a hazai pálya miatt pedig a Tallinn Kalev ellen sem várok könnyű mérkőzést. Talán most szerepelünk a legerősebb tornán, de a célunk továbbra is a tanulás és a tapasztalatszerzés, és hogy a lehető legtöbb győzelemmel térjünk haza.” Az U20-as fővárosi alakulat két tornát – és az azon tíz lejátszott tíz mérkőzést – követően a 13. helyen áll a táblázaton, három győzelemmel és hét vereséggel. A 11. Tallin Kalev és a 12. BS Riga ugyanolyan mérleggel rendelkezik, csupán jobb kosárkülönbséggel előzik meg a Budapest válogatottat.