UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-02-23 19:51

Másfél revans

Egy napnyi pihenőt követően ismét pályára lépett a kedden egyaránt 2-1-es vereséget szenvedett U17-es leány, illetve az U16-os fiú labdarúgó-válogatott. Előbbi Lengyelországban döntetlenre végzett, utóbbi Írországban győzött a házigazda ellen, a lányok ráadásul a márciusi selejtező elitkört megelőző utolsó nemzetközi mérkőzésüket zárták bizakodó hangulatban.

UP-info Keddi vereségét követően az U17-es lányok és az U16-os fiúk is javítottak a két labdarúgó utánpótlás-válogatott külföldön zajló felkészülési mérkőzésein. Előbbiek a lengyelek ellen Varsóban döntetlent, utóbbiak az írek ellen Galway City-ben győzelmet könyvelhettek el.
Legközelebb az elitkörben játszanak nemzetközi mérkőzést az U17-es lányok Forrás: MLSZ
Legközelebb az elitkörben játszanak nemzetközi mérkőzést az U17-es lányok Forrás: MLSZ
A hölgyeket megillető elsőbbség jegyében kezdjük Schumi Dorottya remiző együttesével. Akárcsak kedden, ezúttal is a magyar lányok szereztek vezetést, most azonban erre jóval kevesebb ideig kellett várni, ugyanis Nagy Vanessza már a 2. percben beköszönt. Ráadásul szögletkombináció végén fejjel, ami annak tükrében, hogy az ilyen szituációkból rendre az ellenfelek voltak eredményesek, külön örömöt jelentett. A fordulás után aztán megváltozott a játék képe, az addigi magyar mezőnyfölényt csökkentették a lengyelek, sőt, át is vették a játék irányítását, ami végül gólt eredményezett, egyenlítésük jól eltalált, 35 méteres lövésből született meg. A bő egy hét alatt a negyedik meccsüket játszó mieink a végére elfáradtak, a lengyelek ezt megérezve pedig ráerősítettek, több gólt lőni azonban nem tudtak, kitartott a magyar védelem. „Az első játékrészben időnként kimondottan jól futballoztunk, a másodikra azonban elfáradtunk, ráadásul az egyik játékosunk megsérült. A lengyelek az egyenlítő góljuk után is rengeteget támadtak, mi pedig a végén már nehezen tudtuk megtartani a labdákat, de a lányokban volt annyi kitartás, hogy megőrizzék a döntetlent. Az elitkör előtt edzőtáborba vonulunk, addigra remélhetőleg felépülnek a sérültjeink, és a legerősebb kerettel utazhatunk márciusban Szerbiába” – nyilatkozta Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak. Ami a fiúkat illeti, a keddi mérkőzéshez képest a fő különbséget a körülmények jelentették, ezúttal nem sártengerben kellett futballozniuk a feleknek. Ez meg is látszott, már az elején többször az ír védelem mögé tudott kerülni a magyar együttes, a támadók azonban három ziccert is kihagytak. Az első negyedóra végére magukhoz tértek az írek, ez azonban mit sem érdekelte Beke Pétert, aki a 28. percben a Tóth-Gábor Kristóf lerántásáért megítélt büntetőt értékesítette. A folytatásban intenzív mezőnyharc bontakozott ki, a meccset pedig 13 perccel a vége előtt Bukta Csaba bombagóllal zárta le. A ráadás második, a mérkőzés 82. percben Kiss Bence azért bevitte a kegyelemdöfést, és egyéni megindulását követően beállította a 3-0-s végeredményt. „Megérdemelten győztünk, de helyén kell kezelnünk az eredményt, mert az íreknek is adódtak helyzeteik, és a mérkőzés nagy részében kiegyenlített volt a játék. A pontrúgásokat sikerült levédekeznünk, ennek örülök, a jövőben azonban nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a labdaszerzésre és az előrevédekezésre” – értékelt Belvon Attila a szövetség honlapján.

LEÁNY U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, VARSÓ Lengyelország–Magyarország 1-1 (0-1) Magyarország: Terestyényi Anna - Simon Dorottya, Kovács Laura, Horváth Emese (Váradi Ráhel, 64.), Csolti Réka - Kovács Eszter, André Antónia - Horváth Cintia (Czellér Dorottya, 56.), Pintye Vivien (Papp Luca, 76.), Vachter Fanni (Buzás Kata, 56.) - Nagy Vanessza Magyar gólszerző: Nagy Vanessza (2).

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, GALWAY CITY (ÍRORSZÁG) Írország–Magyarország 0-3 (0-1) Magyarország: Németh Botond - Lakatos Benjámin (Sitku László, 62.), Sághy Félix, Körmendi Kevin, Papp László - Nyíri Vince (Kalmár Olivér, 73.) Nyári Patik (Szabó Bálint, 73.)- Tóth-Gábor Kristóf (Bukta Csaba, 41.), Papp Marcell (Kiss Bence, 41.), Kaproczai Gergely (Földi Botond, 53.) - Beke Péter (Pintér Ádám, 53.) Magyar gólszerzők: Beke (28.), Bukta (67.), Kiss B. (82.)