UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-02-24 13:50

Nagy dobásra készülnek

Három utánpótláskorú magyar cselgáncsozó lép tatamira az utolsó Grand Prix-versenyen Düsseldorfban, ahol jövőre már Grand Slam-viadalt rendeznek. A magyarok jó szereplésre készülnek.

Up-info Az utolsó Grand Prix-versenyt rendezik meg Düsseldorfban a hét végén, 2018-tól kezdődően már Grand Slam-viadalt bonyolítanak le a német városban. Előzetesen ötvenegy ország 378 dzsúdósa adta le a nevezését, a magyar színeket nyolc versenyző képviseli.
puppkeliger2017obewart
puppkeliger2017obewart
Közülük hárman utánpótláskorúak, 60 kg-ban Bartha Ákos (22) és Szabó Csaba (23) próbálkozik, 52 kg-ban pedig Pupp Réka (20) lép tatamira. A három fiatalnak nincs könnyű dolga, 60 kg-ban huszonheten, 52 kg-ban húszan alkotják a népes mezőnyt. A párizsi Grand Slam-viadaltól derékbántalmai miatt visszalépő Gercsák Szabina (20) ezúttal sem versenyez. Pupp Réka jó formában várja a megméretést, hiszen az előző hét végén az ausztriai Oberwartban ezüstérmet nyert. Brit, olasz, amerikai és orosz riválisait legyőzve jutott be a fináléba, ahol a már rutinosnak számító, vb-bronzérmes japán Hasimoto Juki ezúttal jobbnak bizonyult az Atomerőmű SE versenyzőjénél. Az 52 kg-ban még egy magyar cselgáncsozó dobogóra állhatott, Keliger Bernadett (23) a harmadik helyen végzett. A düsseldorfi viadal – illetve néhány „jogelődje”, a wuppertali, a müncheni, a rüsselsheimi és a hamburgi verseny – korábban nem tartozott a mieink kedvencei közé, vélhetően elsősorban azért, mert többnyire a Hungária-kupához túlságosan közeli időpontban rendezték meg. Az első magyar érmet 1988-ban, Rüsselsheimben a 86 kilogrammos Fekete József szerezte meg (az osztrákok kétszeres olimpiai bajnoka, Peter Seisenbacher, illetve a japán Mijosi Akihiro mögött). Az utóbbi két évben két-két érmet szereztünk, 2015-ben Karakas Hedvig és Joó Abigél is a dobogó legalsó fokára állhatott fel, míg tavaly Tóth Krisztián ezüst-, Bor Barna bronzérmet szerzett. Az idén talán az első magyar arany is összejön.