UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-02-24 21:03

Kölcsönben is szerződve

Filipovics Márkó sérüléséből felépülve a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesében kosárlabdázik tavasszal. A húszéves bedobóval ugyanakkor komolyan számol az őt kölcsönadó Alba Fehérvár, így két évvel meghosszabbították a szerződését.

UP-info Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság legtöbbet foglalkoztatott utánpótláskorú játékosa, Filipovics Márkó térdsérülése miatt a naptári évben még nem lépett pályára az Alba Fehérvár együttesében. Ugyan a húszéves bedobó időközben felépült, tavasszal már nem is fog játszani a fehérvári csapatban, ugyanis az évad végéig kölcsönadták a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesének. Hosszútávon mégis számolnak vele, amit az is bizonyít, hogy két évvel meghosszabbították a szerződését.
Filipovics Alba
Filipovics Alba
„Örülök, hogy sikerült újabb két évre megállapodnunk az Alba vezetőivel, valamint annak is, hogy hozzájárultak a kölcsönadásomhoz. A szegediek kerestek, én pedig igent mondtam. Jó lehetőségnek gondolom az SZTE-nél töltendő hónapokat, a több játéklehetőség reményében folytatom náluk tavasszal. Kimozdulok a jelenlegi komfortzónámból, biztosra veszem, hogy előrelépek az elkövetkező időszakban. A tavalyi szezonban öt perc volt az átlagom meccsenként, az idei bajnokságban a sérülésemig tizenkét perc, ám ennél is jóval többet szeretnék – mondta az albakosar.hu-nak Filipovics Márkó. – A sérülésem után immár teljes értékű edzésmunkát végezhetek, a csongrádiak egyértelműen alapemberként vesznek számításba. Jó csapatba kerülök, a hétvégén a Körmend legyőzésével bronzérmet szereztek a Magyar Kupában. A hétvégi, MAFC elleni bajnokin még nem lépek pályára, de a jövő héten már szeretnék ott lenni a parketten az új társaimmal. A nyáron visszatérek Fehérvárra, itt kezdem a felkészülést. Jól érzem magam az Albánál, 2015 nyarán profi klubhoz kerültem, a vezetők mindent teljesítettek, amit ígértek. Ám kevesebb lehetőséget kaptam a meccseken, mint szerettem volna, ezért úgy érzem, kimondottan jó döntés, hogy pár hónapot másutt töltök.” Az Alba sportigazgatója, Simon Balázs elmondta: azzal, hogy Filipovics két évvel meghosszabbította szerződését, egyértelműen jelezte: Fehérváron képzeli el a jövőjét. „Örülök, hogy Márkó 2019 nyaráig elkötelezte magát hozzánk. Sok sikert kívánunk neki a tavaszi idényre, bízunk abban, hogy az elkövetkező két esztendőben meghatározó játékossá válik nálunk. Rendkívül tehetséges játékos, aki nagy értéke a magyar kosárlabdának. Remélem, a sikeres térdműtét után minél hamarabb utoléri magát. Reméljük, fejlődése töretlen marad, ebben is segíthet a több játéklehetőség Szegeden. A kölcsönadás lejártával mindenképpen visszavárjuk.”