UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-02-25 17:51

Aranyponttal vesztettek

Egyik magyar utánpótláskorú versenyzőnek sem sikerült mérkőzést nyernie a Düsseldorfban zajló Grand Prix-viadalon, mindhárom fiatal cselgáncsozó aranyponttal veszített.

L. G.Három magyar utánpótláskorú cselgáncsozó is megmérette magát az utolsó düsseldorfi Grand Prix-versenyen: 60 kg-ban Bartha Ákos (22) és Szabó Csaba (23) próbálkozott, 52 kg-ban pedig Pupp Réka (20) lépett tatamira. 2018-tól már Grand Slam-viadalt bonyolítanak le a német városban.
Pupp Réka Kazany
Pupp Réka Kazany
A németországi viadal sem sikerült fényesebben a triónak, mint a párizsi Grand Slam-torna, ezúttal egyikük sem tudott mérkőzést nyerni, míg Párizsban Szabó Csaba azért sikerrel vette az első akadályt. Mindhárom versenyző pont nélkül zárta a küzdelmet, így jöhetett a ráadás, amelyben azonban rendre az ellenfél szerezte meg a győzelmet jelentő aranypontot. Bartha Ákos a tunéziai Fradzs Duibi ellen lépett tatamira, akit Szabó Csaba legyőzött Párizsban. Ezúttal azonban az afrikai versenyző örülhetett, a ráadás 19. másodpercében ippongyőzelmet aratott a Miskolci VSE versenyzője ellen, majd a következő körben ő is kikapott. Szabó Csaba a német Phillipp Graf ellen vívott akciódús küzdelmet. A német rivális került előnybe egy vazari értékű akcióval, amit a Kecskeméti JC versenyzője két perccel később kiegyenlített. A ráadásban egyikük sem ért el pontot, a küzdelmet intés döntötte el, sajnos a német javára. A következő körben aztán ő is befejezte szereplését. Pupp Réka is német ellenféllel, jelesül Nieke Nordmeyerrel csapott össze. Nem bírtak egymással, két-két intést gyűjtöttek be, végül a paksi Atomerőmű SE versenyzőjét a ráadásban vazari értékű akcióval múlta felül a rivális, aki aztán a hetedik helyen végzett. A jelek szerint a súlycsoportba idén belépett magyar versenyző meglehetősen nagy küzdelemre tudja késztetni a régóta 52 kg-ban versenyző ellenfeleket. A magyar cselgáncsozók legközelebb március 10-12-én Azerbajdzsánban, a bakui Grand Slam-viadalon próbálkozhatnak a nemzetközi porondon.