UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-02-25 16:03

Balmazújvárosi szárnyalás

Majdnem két hónapja véd Balmazújvárosban a 20 éves Pásztor Imre. A kézilabdakapus a Mol-Pick Szegedtől a bajnokság végéig került kölcsönbe a felnőttcsapathoz, amelybe elmondása szerint jól és gyorsan beilleszkedett. A játékpercek mutatják: új állomáshelyén számítanak rá.

reb Január eleji a hír, hogy a több játéklehetőség érdekében a Szeged felnőtt férfi kézilabdacsapata kölcsönadja juniorválogatott játékosát, Pásztor Imrét a Balmazújvárosnak. A lehetőség nem volt teljesen új keletű, ám a fiatal kapus egészsége érdekében döntöttek az évad közepére, és nem korábbra ütemezett váltásról.
pasztor_imre_balmazujvaros
pasztor_imre_balmazujvaros
„Komoly térdsérülésből épültem fel, és bár már korábban szó esett arról, hogy akár az előző nyártól máshol játszom kölcsönben, a stáb úgy látta jónak, ha a minél teljesebb felépülés érdekében maradok még Szegeden – idézi fel a részleteket a kapus. – Lekopogom, nyolc hónapja teljesen egészséges vagyok, az alapozást is rendben csináltam végig. Januárban éppen a juniorválogatottal készültem, amikor felmerült a lehetőség, hogy félévkor váltsak. Érkezett néhány ajánlat az élvonalból, végül a Balmazújvárosé bizonyult a legjobbnak.” Pásztor a kisvárosba költözött, amelyet gyorsan meg is szeretett. A csapattársakkal sincs semmi problémája: két-három idősebb játékost leszámítva 25-27 éves kézilabdázók alkotják a keretet, akikkel hamar megtalálta a hangot. A szegedi kapus, Marin Šego sérülése miatt felvillant annak a lehetősége, hogy a juniorválogatott hálóőr visszatér a Tisza-partra, de a Bajnokok Ligájában ő sem védhet, a Šego felépüléséig hátralévő néhány magyar bajnoki miatt pedig nem akarták megtörni a balmazújvárosi lendületet (időközben aztán a vb-bronzérmes kapust, Urh Kastelicet szerződtette a Szeged). Pásztor eddig két bajnoki és két kupameccsen szerepelt a keretben, előfordult, hogy negyven percet is védett, s mivel megkapja a bizalmat, jól érzi magát a csapatban. Azért pedig, hogy a bőrében is jól érezze magát, ő tette a legtöbbet. Ha évekkel ezelőtti fotót hasonlítunk össze a mostani Pásztor Imre-képpel, szemmel látható a különbség: a kapus rengeteget fogyott. „Még a sérülésem előtt mondták a szegedi szakemberek, hogy muszáj leadnom a súlyomból, ha komolyan tervezem a pályafutásomat. A tanácsaik találkoztak az én saját elhatározásommal is, s már kezdtem fogyni, amikor közbejött a térdprobléma. Néhányan aggódtak, hogy mi lesz így, de végül éppen a rehabilitáció alatt adtam le a felesleg nagy részét, összesen harminc kiló jött le rólam. Kezdetben kicsit furcsa volt, hogy ott ment be labda, ahol korábban nem fért volna el, de valójában csak pozitív változásokat hozott az életembe, hogy ennyi súlyt leadtam.” Pásztor Imre most azért dolgozik Balmazújvárosban, hogy minél többet legyen a pályán.